Times: Putin v Kijev poslal 400 plačancev, da umorijo Zelenskega in brata Kličko

Svet 01. Mar 202217:58 > 02. Mar 2022 08:43 6 komentarjev
Volodimir Zelenski
REUTERS

Eden najbolj prepoznavnih angleških časnikov The Times je objavil, da naj bi ruski predsednik Vladimir Putin v Kijev poslal več sto plačancev, ki naj bi umorili več vidnih članov ukrajinskih oblasti, tudi ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, kijevskega župana Vitalija Klička in njegovega brata Vladimirja, sicer nekdanja boksarka šampiona v težki kategoriji. Kremelj sicer navedbe zanika.

Angleški The Times, ki se pri tem sklicuje na ukrajinske vojaške vire, poroča, da naj bi Putin v Kijev poslal 400 plačancev iz organizacije Wagner Group, ki naj bi umorili 23 vidnih članov ukrajinske oblasti. Plačance, ki so po informacijah časnika pred tedni iz Afrike prispeli v Rusijo, naj bi vodil oligarh Jevgenij Prigožin, sicer tesen Putinov zaveznik.

Poleg Zelenskega naj bi bili na črnem seznamu uradniki in drugi vplivneži, ki so postali junaki odpora proti ruski agresiji in okupaciji države, tudi brata Kličko. “Vitalij je župan Kijeva že osem let, Vladimirjev prostovoljni vstop v vojsko pa je prispeval k njegovi priljubljenosti,” pa medtem poroča britanski BBC.

Po njihovih informacijah naj bi Putinovi plačanci Zelenskega in njegove sodelavce spremljali prek mobilnih telefonov. Ob tem pa Times še navaja, da naj bi misija atentata na Zelenskega bila za zdaj prekinjena, vsaj dokler potekajo mirovna pogajanja med Rusijo in Ukrajino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje