Times: Zelenski v tednu dni preživel tri poskuse atentata

Svet 04. Mar 202211:10 > 11:18 0 komentarjev
Volodimir Zelenski
PROFIMEDIA

Angleški časnik The Times poroča, da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v preteklem tednu dni preživel tri poskuse atentata. Kot smo poročali, naj bi ruski predsednik Vladimir Putin v Kijev poslal 400 plačancev iz organizacije Wagner Group, pa tudi borce čečenske posebne enote.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v preteklem tednu dni preživel tri poskuse atentata, poroča The Times. Časnik dodaja, da je ukrajinski minister za nacionalno varnost in obrambo poskuse atentata potrdil za lokalni tisk in povedal, da je informacije dobil od dvojnih agentov, “ki nočejo sodelovati v tej krvavi vojni”.

The Times je pred dnevi poročal, da naj bi ruski predsednik Vladimir Putin v Kijev poslal 400 plačancev iz organizacije Wagner Group, ki naj bi umorili 23 vidnih članov ukrajinske oblasti. Plačance, ki so po informacijah časnika pred tedni iz Afrike prispeli v Rusijo, naj bi vodil oligarh Jevgenij Prigožin, sicer tesen Putinov zaveznik. Časnik se je pri tem skliceval na ukrajinske vojaške vire. Ob tem naj bi bili nad ukrajinskega predsednika poslani tudi borci čečenske posebne enote, dodaja časnik.

Plačanci skupine Wagner naj bi utrpeli velike izgube in bili presenečeni nad tem, kako dobro so predstavniki ukrajinske oblasti predvideli njihove poteze.

Poleg Zelenskega naj bi bili na črnem seznamu uradniki in drugi vplivneži, ki so postali junaki odpora proti ruski agresiji in okupaciji države, tudi brata Kličko. Po informacijah časnika naj bi Putinovi plačanci Zelenskega in njegove sodelavce spremljali prek mobilnih telefonov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!