To so štiri priljubljene turistične destinacije, kjer je vedno poletje

Magazin 06. Nov 202208:52 0 komentarjev
maldivi
PROFIMEDIA

Pred vrati je zima, marsikdo pa že pogreša poletje in poležavanje na toplem soncu. Za vas imamo nekaj namigov, kam zbežati pred nižjimi temperaturami.

Pravljični Maldivi so nedvomno ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Sestavlja jih 1.192 otročkov, ki ležijo blizu ekvatorja sredi Indijskega oceana. Turkizno in kristalno čisto morje je dom številnim morskim bitjem ter koralnim grebenom, zato so idealni za potapljanje. Tiste, ki na dopustu raje poležavajo, pa vabijo peščene plaže. Povprečna temperatura pozimi je 27 stopinj Celzija.

maldivi
PROFIMEDIA

Zanzibar leži blizu ekvatorja, zato so temperature več ali manj stalne skozi celotno leto. S padavinami žal ni tako, zato je najbolj idealen čas za počitnice na tem rajskem otoku januarja in februarja. Raziskujete lahko arhitekturo in dišeče ulice mesta Stone Town (ali Mji Mkongwe) ali pa se prepustite uživanju na plaži ob kristalno čistem morju. Povprečna temperatura pozimi je 27 stopinj Celzija.

zanzibar
PROFIMEDIA

Jesen oziroma zima je idealen čas tudi za obisk Dubaja, saj so takrat temperature v primerjavi s poletjem, ko presežejo celo 40 stopinj Celzija, precej bolj znosne. Gibljejo se okoli 25 stopinj. To kozmopolitsko mesto je odlična destinacija za ljubitelje dolgih peščenih plaž, sončenja, kopanja, nakupovanja in uživanja v arabski kulinariki.

dubaj
PROFIMEDIA

Vas mikajo Karibi? Barbados je pravi raj za popotnike in ljubitelje neokrnjene narave. Gre za otoško državo med Karibskim morjem in Atlantskim oceanom, ki slovi predvsem po dih jemajočih plažah. Tam na svoj račun pridejo tudi adrenalina željni turisti, ki lahko surfajo, se zapeljejo s kajakom ali pa se s potapljaško masko odpravijo raziskovat podvodni svet. Povprečna temperatura pozimi je 26 stopinj Celzija.

barbados
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!