Trenutek, ko je član predsedstva BiH prekinil intervju zaradi zanikanja genocida

Svet 09. Nov 202119:12 > 21:25 1 komentar
komšić
Posnetek zaslona

Željko Komšić, hrvaški član predsedstva BiH, je prekinil intervju z novinarjem srbskega Tanjuga, saj je ta zanikal genocid v Srebrenici.

Hrvaški član predsedstva BiH Željko Komšić je prekinil intervju za srbsko državno tiskovno agencijo Tanjug, saj je novinar dejal, da se ne strinja z razsodbo Mednarodnega sodišča, da je bil pokol v Srebrenici genocid.

Novinar je med intervjujem dejal, da se ne strinja s trditvijo, da je šlo za genocid, a da njegovo mnenje ni pomembno. Komšić mu je nato odvrnil, da je tudi novinarjevo mnenje zelo pomembno ter je sogovornika vprašal, zakaj se ne strinja.

“Da je bil storjen strašen zločin?” je Komšića vprašal novinar, a mu je ta odvrnil, da pri tem ne gre za grozovit zločin, temveč za genocid. “To je genocid. Tako pravijo razsodbe sodišča. Genocid ni grozen zločin. Drugi zločini so bili grozni, to pa je bil genocid,” je bil jasen hrvaški član predsedstva BiH. Novinar mu je odvrnil, da je to le njegovo stališče, a ga je Komšić prekinil, da pri tem ne gre zgolj za njegovo stališče, temveč tako veli razsodba Mednarodnega sodišča. Novinar ga nato vpraša, ali Komšić soglaša z razsodbo, nakar mu član predsedstva BiH odgovori s protivprašanjem, ali novinar ne soglaša z razsodbo. “S tem se ne strinjam,” je dejal novinar Tanjuga, nakar Komšić le odpne mikrofon, vstane in odkoraka iz sobe.

“Intervju bom moral opraviti s kom drugim,” je še zaključil Komšić, zaželel novinarju, naj uživa v Sarajevu ter zapustil sobo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje