Trumpovi odvetniki: Sojenje pred volitvami ne more biti pošteno

Svet 11. Jul 202320:36 0 komentarjev
David 'Dee' Delgado/Reuters

Odvetniki Donalda Trumpa so vložili zahtevo za preložitev sojenja zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše na čas po predsedniških volitvah, ki bodo novembra 2024. Trumpovi odvetniki trdijo, da sojenje pred volitvami ne more biti pošteno.

Odvetniki bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa so v ponedeljek zvečer na zveznem sodišču v Miamiju vložili zahtevo za preložitev sojenja zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše na čas po predsedniških volitvah, ki bodo novembra 2024. Trumpovi odvetniki trdijo, da sojenje pred volitvami ne more biti pošteno.

Trumpovi zagovorniki so v vlogi navedli, da je primer izjemen, saj da je treba pregledati veliko količino dokumentov in posnetkov. Navedli so izzive pri izbiri porotnikov in pomisleke o tem, ali bo Trump deležen poštenega sojenja, če bo razpisano pred volitvami novembra 2024.

“Zahteva vlade, da se sojenje takšnega obsega začne v šestih mesecih po vložitvi obtožnice, je nerazumna in bi povzročila pravosodno napako,” je navedeno v dokumentu, ki ga je vložil Chris Kise, eden od Trumpovih odvetnikov.

Trump in njegov osebni pomočnik Walt Nauta sta obtožena zarote, da sta v Mar-a-Lagu pred zveznimi preiskovalci skrivala zaupne dokumente. Oba sta se izrekla za nedolžna.

Trump je zanikal kakršne koli kršitve in obtožnico označil za poskus, da bi škodili njegovi kandidaturi za ponovno izvolitev na položaj predsednika ZDA.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!