Trumpovo družbeno omrežje odstranili iz trgovine Google Play

Svet 31. Avg 202207:04 1 komentar
Platforma Truth Social
PROFIMEDIA

Platformo nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa Resnica (Truth Social) so odstranili iz trgovine Google Play.

Google je obrazložil, da je platformo Truth Social (Resnica) nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa umaknil iz spletne trgovine Google Play, ker krši njegovo politiko o prepovedi vsebin, kot so fizične grožnje in spodbujanje k nasilju. Ta poteza uporabnikom z operacijskim sistemom android onemogoči, da bi si prenesli aplikacijo.

Devin Nunes, izvršni direktor podjetja Truth Social, je Google že označil za monopol. Prejšnji teden je Nunes dejal, da je odločitev, ali bo aplikacija na voljo uporabnikom, odvisna od trgovine Google Play, medtem ko v podjetju pravijo, da mora platforma upoštevati njihova pravila.

“19. avgusta smo podjetje Truth Social obvestili o več kršitvah standardnih pravil. Obstoj učinkovitih sistemov za moderiranje vsebin, ki jih ustvarijo uporabniki, je eden od pogojev uporabe, da lahko aplikacija živi v trgovini Google Play,” je pojasnil Googlov tiskovni predstavnik za BBC. Dodal je, da so podjetju ponudili nasvet, kako odpraviti težave.

Trumpova Resnica je pogosto opisana kot “platforma svobode govora”. A da si lahko aplikacijo uporabniki z operacijskim sistemom iOS ali android prenesejo, morata to odobriti Google in Apple.

Kljub poudarjanju neomejene svobode govora ima platforma veliko pravil, o čem lahko govorite in o čem ne. V pogojih za uporabo je zapisan dolg seznam stvari, ki jih je mogoče objaviti in ki jih ni mogoče objaviti.

Platformo je ustanovil Trump, potem ko so mu po vdoru v Kapitol prepovedali dostop do družbenih omrežij Twitter in Facebook. Zdaj je družbeno omrežje Resnica njegov način za komuniciranje z ljudmi. Kritiki platforme trdijo, da ima ta težave z dezinformacijami in sovražnim govorom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje