Tudi v Avstriji poplave, v več mestih sprožili alarme civilne zaščite

Svet 17. Jul 202123:30 > 23:46 0 komentarjev
Poplave v mestu Hallein
genuineparts_/TWITTER

Po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski so poplave zajele tudi Avstrijo. Njihova nevarnost je razglašena na celotnem severozahodu Avstrije, že v soboto zvečer pa je po močnem deževju poplavilo več mest.

S poplavami, ki so prizadele že Nemčijo, Belgijo in Nizozemsko, se soočajo tudi v Avstriji. Med drugim je poplavilo mesto Mittersill, pa mesto Kufstein in središče mesta Hallein v bližini Salzburga.

V več mestih so sprožili alarme civilne zaščite. Oblasti mesta Hallein so prebivalce pozvale, naj ne zapuščajo svojih domov, naj se ne odpravljajo v garaže oziroma nižje predele stanovanj ter v bližino rek in jezer.

Voda je prevračala avtomobile, odnašala pred sabo skoraj vse, trgovine in druga posloplja v centru mesta so poplavljena.

Nevarnost poplav na severozahodu Avstrije

Nevarnost poplav je razglašena na celotnem severozahodu Avstrije. V Salzburgu so reševalne službe poklicne gasilske enote in prostovoljne gasilske enote v soboto zvečer preventivno postavile mobilno protipoplavno zaščito, v ta namen so postavili okoli 50 ovir.

Po poročanju avstrijskih medijev pričakujejo, da bo reka Salzach v zgodnjih jutranjih urah nedelje presegla opozorilno mejo z vodostajem 4,8 metra. Močan dež je napovedan še vse do nedelje opoldan.

Situacijo spremlja tudi služba za nadzor nad nesrečami, hidrografska služba, meteorologi in ostale nujne organizacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!