Tudi vodja britanskih laburistov naj bi med zaprtjem države kršil pravila

Svet 06. Maj 202216:49 0 komentarjev
keir starmer
PROFIMEIDA

Britanska policija preiskuje, ali je vodja opozicijskih laburistov Keir Starmer lani kršil pravila, ki so veljala ob zaprtju države zaradi covida-19. Da so začeli preiskavo, je danes potrdila policija, ki je pred nekaj tedni zaradi kršenja pravil že oglobila premierja in vodjo konservativcev Borisa Johnsona.

Zadeva naj bi se zgodila aprila lani, video posnetek, na katerem vodja opozicijskih laburistov Keir Starmer v strankarski pisarni s kolegi pije pivo, pa se je pojavil kasneje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Starmer vztraja, da druženje ni bilo v neskladju s pravili o zbiranju oseb v zaprtih prostorih, saj je delal. Tiskovni predstavnik laburistov je danes dejal, da bodo odgovorili na vsa vprašanja, tudi on pa je zatrdil, da pravila niso bila kršena.

Policija je že v preteklosti obravnavala zadevo in ocenila, da ni kršitev, a so, kot so danes sporočili, v zadnjih dneh dobili pomembne nove informacije. “Zato lahko potrdimo, da preiskava zdaj poteka,” so sporočili.

Na Otoku so v četrtek potekale lokalne volitve, na njih pa so vladajoči konservativci doživel poraz, ki naj bi bil tudi posledica kršenja pravil v času zaprtja države. Na Downing Streetu je namreč v tem času potekalo več zabav. Starmer je po razkritju zabav terjal odstop Johnsona, češ da bi bila to edina spodobna stvar, ki jo lahko naredi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!