Tuji mediji o izkušnjah turistov na Hrvaškem: “Sem se na dopust ne vrnem več”

Potovanja 14. Jul 202311:11 26 komentarjev
Dubrovnik, Hrvaška, turizem, sezona, turistična
PROFIMEDIA

Nemški in avstrijski mediji poročajo o razočaranju turistov iz teh dveh držav na počitnicah na Hrvaškem. Glavna razloga: visoke cene in slaba kvaliteta.

Veliko turistov je bilo šokiranih nad cenami, ki so jim bili priča med letovanjem na Hrvaškem, pišejo nemški in avstrijski mediji TZ, Merkur in Heute, navaja portal N1 Beograd.

Ti mediji tudi citirajo izjave turistov, ki pravijo, da se na Hrvaško na dopust ne bodo več vrnili.

Nemška medija TZ in Merkur poročata, da se je turistična namestitev na Hrvaškem podražila za 30 odstotkov in pri tem navajajo izjavo predsednice Združenja za družinsko namestitev Hrvaške Barbare Marković, ki je dejala, da je Hrvaška “za 25 odstotkov dražja od konkurence, ne le pri namestitvah, pač pa tudi pri vsej ostali pomembni ponudbi”. “Hrvaška je zdaj dražja od Španije in Grčije, cene pa so vsak dan višje,” je povedala Marković.

Po pisanju teh medijev je bila Hrvaška doslej tipična destinacija za družinski dopust, trudila pa se je tudi za masovni turizem.

“Deset neokusnih čevapčičev, pest zmrznjenega mesa in malo pivo so me stali nekaj manj kot 25 evrov. Zaokrožila sam račun na 25 evrov, ampak velika vsota je bila pretežka za moj želodec,” je povedala turistka z Dunaja in podrobneje razložila, da je za čevapčiče plačala 17,50 evra, za pivo pa sedem evrov, piše Fenix Magazin.

Turisti se pritožujejo tudi nad cenami ležalnikov, za katere plačajo tudi po 40 evrov.

“Nikoli več se ne bom vrnil sem na dopust,” je dejal neki nemški turist. Ne glede na to, ali gre za negativno kampanjo, pretiravanje ali žalostno resnico, dejstvo je, da takšnim negativnostim še nismo bili priča v tako velikem obsegu, vsaj ne s strani tujih gostov, piše N1 Beograd. Domači gostje se že dlje časa počutijo nedobrodošli in tudi, kot da jim je dopust na Hrvaškem onemogočen zaradi cen, še piše portal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje