Avtomobilske znamke, ki so najbolj zanesljive: pri vrhu brez Evropejcev

Magazin 15. Jul 202308:13 4 komentarji
Avtomobili
PROFIMEDIA

Organizacija potrošnikov in uporabnikov (OCU) je objavila letno poročilo o zanesljivosti avtomobilskih znamk. Kateri avtomobili se največkrat pokvarijo?

Poročilo Organizacija potrošnikov in uporabnikov (OCU) temelji na raziskavi več kot 50.000 voznikov v petih evropskih državah.

Na vrhu seznama najbolj zanesljivih avtomobilskih znamk, ki ga je pripravila potrošniška organizacija OCU, prevladujejo Azijci, saj se prva evropska znamka pojavi šele na 10. mestu.

Na vrhu je prestižna linija Toyote Lexus, ki je zbral 95 točk, sledi pa ji Subaru s 93 točkami. Prvo peterico zaključujejo še Toyota, Mitsubishi in Kia. Sledijo Suzuki, Hyundai, Honda in Mazda.

Evropske avtomobilske znamke so se na ocenjevanju zvrstile od 10. mesta naprej. Najvišje po zanesljivosti je španski Seat, ki spada pod okrilje Volkswagna. Sledijo ji Dacia, Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW in Mini, ki zaključuje prvo dvajseterico.

Na dnu lestvice zanesljivosti je italijanska Alfa Romeo, pred njo pa so se zvrstile Lancia, Chevrolet, Jaguar in Land Rover.

Med najpogostejšimi okvarami oziroma napakami, ki so jih imeli avtomobili v letu 2022, v poročilu OCU navajajo električne napake, ki predstavljajo 17 odstotkov vseh okvar. Sledijo težave z zavornimi sistemi, težave s krmiljenjem in blaženjem, težave z motorjem in okvare klimatskih naprav.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje