Turisti si na Baliju več ne bodo mogli izposoditi motorjev

Svet 14. Mar 202320:49 0 komentarjev
Izposoja motornih koles Bali
PROFIMEDIA

Na Baliju načrtujejo prepoved izposoje motornih koles za turiste, poroča Guardian. V zadnjih nekaj mesecih se na indonezijskem otoku namreč soočajo z vse več tujci, ki na motorjih kršijo prometne predpise, ob tem pa sebe in druge spravljajo v nevarnost.

Na indonezijskem otoku Bali načrtujejo prepoved izposoje motornih koles za turiste, poroča Guardian. V zadnjem času so se na otoku namreč soočili z več incidenti, ko so turisti na motorjih kršili prometne predpise. Guverner Balija Wayan Koster je napovedal, da bodo ukrep uvedli še to leto, tujcem pa bo od takrat dovoljeno najeti le avtomobile.

“Kot turisti bi se morali tako tudi obnašati in uporabljati vozila, ki jih nudijo potovalni agenti, ne pa da divjajo okrog z motornimi kolesi, pri tem ne nosijo oblačil in čelade, kršijo prometne predpise ali celo nimajo veljavnega vozniškega dovoljenja,” je dejal guverner.

Po Kosterjevih besedah je ukrep namenjen urejanju nereda v turističnem sektorju, ko ta okreva od pandemije covida-19. Prepoved po pisanju Guardiana sicer povzroča skrbi v turistični panogi, še posebej v sektorju izposoje motornih koles, ki ga je pandemija hudo prizadela.

Leta 2019 je Bali obiskalo 6,2 milijona tujih turistov, od njihovega zapravljanja pa je v veliki meri odvisno gospodarstvo na otoku. Toda potrpežljivost lokalnega prebivalstva visi na nitki, saj se sooča s pogostimi primeri nezakonitega ali nespoštljivega ravnanja na cestah. Tekom preteklih nekaj let je na družbenih omrežjih zaokrožilo več videoposnetkov nevarne vožnje po otoku. Ruski vplivnež na Instagramu je leta 2020 kot del potegavščine pognal motorno kolo s pomola, nedavno pa se je pojavil tudi posnetek ženske, ki se je prepirala s policisti, ki so jo ustavili, ker ni nosila varnostne čelade, piše Guardian.

Po poročanju Guardiana v zadnjih nekaj mesecih z Balija poročajo tudi o več prometnih nesrečah. Marca so ruskega državljana, ki je trčil v domačina, aretirali zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola. Oba udeleženca so odpeljali v bolnišnico. Januarja pa sta dve osebi, državljana Rusije in Ukrajine, umrli v dveh ločenih nesrečah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!