Twitter začel testirati funkcijo, na katero uporabniki čakajo že leta

Svet 01. Sep 202217:12 2 komentarja
Dado Ruvic/REUTERS

Po večletnem čakanju je Twitter vendarle začel testirati funkcijo "uredi", ta bo omogočala spreminjanje tvitov, potem ko bodo že objavljeni. Podobno funkcijo ima že precej časa omrežje Facebook.

Twitter je v četrtek sporočil, da preizkuša funkcijo, ki bi uporabnikom omogočala urejanje tvitov po objavi, kar je težko pričakovana novost. “Če vidite urejen tvit, je to zato, ker testiramo gumb za urejanje. To se dogaja in vse bo v redu,” je na Twitterju zapisala skupina za komuniciranje.

Twitter je aprila sporočil, da bodo uporabniki kmalu lahko popravljali svoje objave z gumbom za urejanje, in dodal, da je bila ta funkcija najbolj pričakovana že “več let”. Testiranje bo v prihodnjih tednih potekalo znotraj posebne naročniške skupine Twitter Blue, da bi ugotovili, kaj deluje, kaj ne in kaj je mogoče. Podjetje je še dodalo: “Tudi če niste v testni skupini, bo vsakdo lahko videl, ali je bil tvit urejen.”

Funkcija bo uporabnikom omogočila, da bodo lahko vnesli spremembe za “popravljanje tipkarskih napak, dodajanje manjkajočih oznak in še več”, so še sporočili.

V okviru preizkusa bo Twitter dovolil, da se tviti uredijo nekajkrat “v 30 minutah po njihovi objavi” in bodo prikazani z oznako za urejanje, da bo bralcem jasno, da je bila prvotna objava spremenjena.

Z dotikom na oznako za urejanje si bodo uporabniki lahko ogledali zgodovino urejanja tvita, vključno s preteklimi različicami. Služba za komuniciranje je še zapisala, da bosta časovna omejitev in zgodovina različic “pomagali zaščititi celovitost pogovora in ustvariti javno dostopen zapis o tem, kaj je bilo rečeno”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje