Twitter razvija novost, za katero uporabniki prosijo že leta

Svet 06. Apr 202207:45 > 08:18 1 komentar
Dado Ruvic/REUTERS

Pri družbenem omrežju Twitter so potrdili, da razvijajo funkcijo "uredi", ki bo uporabnikom omogočala spreminjanje tvitov, potem ko jih bodo že objavili. Podobno funkcijo že ima družbeno omrežje Facebook. 

Sporočilo o razvoju funkcije “uredi” prihaja, potem ko je ustanovitelj Tesle Elon Musk po odkupu 9,2-odstotnega deleža Twitterja postal član njegovega upravnega odbora in je o tem na Twitterju vprašal svoje sledilce, poroča BBC.

V preteklosti so številni uporabniki od Twitterja že zahtevali, naj doda funkcijo uredi, vendar se pri podjetju za to možnost niso odločili. V naslednjih mesecih naj bi zdaj le preizkusili tudi to opcijo.

“Zdaj ko vsi sprašujejo … ja, od lanskega leta se ukvarjamo s funkcijo ‘uredi’. Ne, ideje nismo dobili iz ankete,” je na Twitterju zapisala skupina za komuniciranje. Dodali so, da bodo v prihodnjih mesecih začeli testiranja znotraj posebne naročniške skupine Twitter Blue, da bi ugotovili, kaj deluje, kaj ne in kaj je mogoče.

Kot še piše BBC, bi lahko uporabniki družbenega omrežja s pomočjo možnosti ‘uredi’ popravljali tipkarske in druge napake, ne da bi izgubili odgovore, delitve ali všečke, ki so jih že dobili pod svojo objavo.

Jay Sullivan, podpredsednik v podjetju za potrošniške izdelke, je v torek dejal, da je to že več let ena “najbolj želenih funkcij Twitterja”. Dodal pa je, da podjetje preigrava možnosti, kako zgraditi funkcijo na varen način. Brez časovne omejitve, nadzora in preglednosti, kaj je bilo spremenjeno, bi se lahko hitro zgodile zlorabe. “Zaščita integritete tega javnega pogovora je naša glavna prednostna naloga, ko pristopamo k temu razvoju,” je dodal.

Nekdanji šef Twitterja Jack Dorsey je leta 2008 dejal, da Twitter zaradi pomislekov o preglednosti verjetno nikoli ne bo dodal te možnosti. Medtem pa konkurenčni družbeni omrežji – Facebook in Instagram, uporabnikom že dolgo omogočata urejanje svojih objav, še poroča BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje