United Group vodi digitalno preobrazbo v Grčiji – vložil bo dve milijardi evrov

Svet 13. Sep 202210:33 0 komentarjev
Bklag-Micotakis-Statopulos
Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office

Vodilno telekomunikacijsko in medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi United Group nadaljuje dolgoročne naložbe v infrastrukturo in digitalno prihodnost držav, v katerih posluje. Do leta 2027 bo v digitalno preobrazbo Grčije vložilo kar dve milijardi evrov, so po poročanju Reutersa sporočili iz urada grškega premierja Kiriakosa Micotakisa.

Kiriakos Micotakis je v četrtek na srečanju s predstavniki United Groupa dejal, da so napovedane investicije dokaz velikega zaupanja tujih in domačih investitorjev v Grčijo in da bo leto 2022 rekordno leto zaradi tujih investicij.

Victorya Boklang
Dimitris Papamicos/grški urad predsednika vlade

United Group je v tem investicijskem ciklusu predstavil načrt za obdobje do leta 2027, ki vključuje celovito izboljšavo telekomunikacijske infrastrukture ob nadaljevanju uspešnega sodelovanja z državnimi institucijami v Grčiji.

“Verjamem, da so odlično delo ministrstva za digitalno upravljanje in razpoložljiva sredstva Sklada za okrevanje in odpornost odlična podpora za takšne naložbe,” je zaključil grški premier Micotakis in dodal, da United Group zagotavlja odskočno desko za digitalizacijo javnih storitev, ki je ena prednostnih nalog grške vlade na poti k digitalni preobrazbi gospodarstva in družbe.

United Group je že vložil 1,5 milijarde evrov za nakup podjetij Wind Hellas in Nova, ki bosta zaradi novih naložb začeli graditi optično omrežje 10 GB za več kot 4,5 milijona uporabnikov in podjetij v 70 odstotkih prefektur v Grčiji. Poleg nenehnega razvoja omrežja 5G bo več kot 22.000 kilometrov optične infrastrukture zadostilo potrebam uporabnikov po večjih internetnih hitrostih, uporabniki Nove v Grčiji pa bodo že v naslednjih mesecih lahko preizkusili ultra hitri internet do 1 GB/s, s platformo EON, ki je bila pred kratkim predstavljena v Grčiji.

Nikos-Statopulo
Dimitris Papamicos/grški urad predsednika vlade

“Od prvega dne, ko smo prišli v Grčijo, smo jasno povedali, da naša naložba ni enkratna naložba, saj United Group vedno gradi dolgoročne odnose. Danes objavljamo, da bomo v naslednjih petih letih vložili dodatni dve milijardi evrov, da bi zadovoljili potrebe po digitalnih storitvah naslednje generacije. Grčija je zelo pomembna država za naše podjetje in delamo vse, kar je v naši moči, da uporabnikom zagotovimo vrhunske izdelke,” je povedala izvršna direktorica United Groupa Viktoriya Boklag.

Predsednik investicijske družbe BC Partners (ta je večinska lastnica United Groupa) Nikos Statopulos je izjavil, da je uspešno in dolgoročno poslovanje skupine v Grčiji eden ključnih dejavnikov njene gospodarske in socialne blaginje ter da bo napovedana naložba bistveno izboljšala položaj Grčije na mednarodnem telekomunikacijskem prizorišču.

Vsi navzoči na srečanju s premierjem Micotakisom so zaključili, da je United Group nastopil kot najresnejši igralec v digitalni transformaciji Grčije, katerega storitve in poslovni model temeljijo na tehnologijah prihodnosti, inovacijah in najkakovostnejši uporabniški izkušnji, grška javnost pa je na to čakala desetletja.

V okviru skupine United Group deluje tudi N1.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!