Ukrajinska tajna služba trdi, da je čečenski voditelj Kadirov v komi

Svet 16. Sep 202314:52 7 komentarjev
Razman Kadirov
PROFIMEDIA

Ukrajinska tajna služba je v petek na svojih kanalih Telegram objavila, da je čečenski voditelj Ramzan Kadirov menda v resnem zdravstvenem stanju in je padel v komo. Njegov pomočnik je objavil posnetek, na katerem se Kadirov sprehaja z družino.

V petek je ukrajinska tajna služba v skupinah na Telegramu objavila, da naj bi bil čečenski voditelj Ramzan Kadirov v zelo slabem zdravstvenem stanju in da naj bi celo padel v komo.

Kmalu za tem je tesni sodelavec Kadirova Umar Daudov na družbenem omrežju X objavil video, na katerem se Kadirov sprehaja s svojo družino. Na posnetku sicer ni mogoče razbrati, kdaj je nastal, vendar Daudov trdi, da ga je posnel včeraj.

“Večerni sprehod je bil odličen zaključek večerje z družino. Izkoristite srečne trenutke, prijatelji. Poiščite čas in posvetite več pozornosti družini. Oddahnite si od množice in razveselite sebe in njih,« je zapisal v opisu posnetka.

O zdravstvenem stanju Kadirova se sicer v zadnjem obdobju veliko ugiba. Po navedbah Kijeva se je stanje čečenskega voditelja v zadnjih dneh resno poslabšalo in je od sinoči v kritičnem stanju.

Po besedah ​​Andrije Jusova, tiskovnega predstavnika tajne službe v Kijevu, poslabšanje ni povezano s travmatičnimi dogodki (nesreče, bojne rane), temveč je posledica bolezni.

Noben čečenski uradnik ali uradna institucija teh navedb ni komentiral.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje