Ukrajinska vojska naj bi v regiji Doneck “uničila rusko formacijo”

Svet 05. Jul 202312:30 3 komentarji
Doneck eksplozija
Twitter

Po navedbah ukrajinske vojske naj bi jim v mestu Makijivka v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine uspelo "uničiti rusko formacijo".

Ukrajinska vojska je v torek zvečer sporočila, da je “uničila rusko formacijo” v mestu Makijivka v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine.

Po navedbah tamkajšnjih proruskih oblasti in ruskih medijev je bil v napadih ukrajinskih sil ubit en civilist, več kot 30 pa jih je bilo ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Zaradi učinkovitega streljanja naših enot je prenehala obstajati še ena formacija ruskih teroristov v začasno okupirani Makijivki,” so ukrajinske oborožene sile zapisale v izjavi, objavljeni v torek zvečer, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Eksplozija osvetlila nočno nebo

Videoposnetek, ki je bil priložen sporočilu, je prikazoval ogromno eksplozijo, ki je osvetlila nočno nebo nad mestom. Ukrajinci so dejali, da je bila eksplozija posledica dejstva, da so med obstreljevanjem zadeli skladišče goriva ali streliva, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Vodja proruskih oblasti v regiji Doneck Denis Pušilin je medtem sporočil, da so ukrajinske sile v Makijivki obstreljevale naseljena območja, vključno z bolnišničnim kompleksom, pri da čemer je bilo poškodovanih več stanovanjskih stavb, bolnišnica, šola in vrtec.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax je v napadih umrla ena oseba, 36 civilistov pa je utrpelo “različno hude poškodbe”. Ruski vojaški blogerji trdijo, da so bile za obstreljevanje uporabljene artilerijske rakete himars, ki jih je Ukrajina prejela od ZDA.

Podatkov, ki sta jih posredovali sprti strani, sicer ni mogoče neodvisno preveriti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje