Obtožnico proti Alecu Baldwinu za nenaklepni uboj umaknili

Svet 20. Apr 202322:35 0 komentarjev
Alec Baldwin
Foto: David 'Dee' Delgado/REUTERS

Kazenska obtožnica zaradi smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins med snemanjem filma Rust, ki je ameriškega igralca Aleca Baldwina bremenila nenaklepnega uboja, je po besedah njegovih odvetnikov umaknjena.

Igralec Alec Baldwin je bil zaradi smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins, ki jo je ustrelil med snemanjem filma Rust, obtožen nenaklepnega uboja.

Manj kot dva tedna pred začetkom sojenja pa je bila po trditvah Baldwinovih odvetnikov kazenska obtožnica zoper igralca umaknjena, piše BBC. Predobravnavni narok bi se moral sicer začeti 3. maja.

Kot je za BBC povedal Baldwinov odvetnik Luke Nikas, so z odločitvijo za umik obtožb zadovoljni, ob tem pa si želijo, da bi bila dejstva in okoliščine tragičnega dogodka ustrezno preiskane.

Kot smo poročali, je igralec med snemanjem filma Rust oktobra 2021 streljal z orožjem rekvizitom in pri tem ubil direktorico fotografije ter ranil režiserja filma.

Enake obtožbe kot Baldwina so doletele tudi Hannah Gutierrez Reed, ki je za film priskrbela orožje. BBC ne poroča, da bi sodišče umaknilo tudi obtožnico proti njej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!