Umrl je Akira Toriyama, oče slavnega Dragon Balla

Svet 08. Mar 202409:13 0 komentarjev
Akira Toriyama
Foto: PROFIMEDIA

V 69. letu starosti je umrl Akira Toriyama, japonski risar stripov. Njegovo najbolj slavno delo je Dragon Ball, ki je po poročanju BBC-ja najbolje prodajan japonski strip vseh časov.

Svetovno znani japonski risar stripov Akira Toriyama je umrl 1. marca zaradi krvavitve blizu možganov. Majhnega pogreba se je udeležila samo njegova družina in nekaj bližnjih prijateljev, poroča BBC.

Njegovi oboževalci so se mu poklonili s komentarji na omrežju X, kjer so se mu zahvalili za stvaritev znamenitega lika in žalovali ob njegovi smrti.

Veliko oboževalcev s celega sveta se je poistovetilo z glavnim likom iz stripa, saj so njegove težave pri učenju borilnih veščin primerjali s svojimi težavami ob odraščanju. To, da je glavnemu liku po imenu Son Goku kljub vsem preprekam uspelo, jim je vlivalo upanje, da bo uspelo tudi njim.

Eden najbolj ikoničnih likov iz japonskih stripov Son Goku (Foto: PROFIMEDIA)

Strip Dragon Ball je preveden v veliko svetovnih jezikov, po njem pa je nastala tudi animirana serija, ki se je predvajala po televizijah po vsem svetu, tudi v Sloveniji.

Akira Toriyama je v intervjuju za japonski časopis nekoč povedal, da ga je uspeh Dragon Balla zelo presenetil. Dejal je, da je čudež, da je ta serija nekomu, kot je on, ki ima naporno in mračno osebnost, pomagala dobiti običajno službo in da je posledično lahko normalno deloval v družbi, poroča BBC. Dejal je še, da ni želel nič drugega, kot pa ustreči japonskim dečkom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!