Umrl je najstarejši moški na svetu

Svet 03. Apr 202418:42 0 komentarjev
Juan Vicente Pérez
Foto: PROFIMEDIA

Umrl je najstarejši moški na svetu Juan Vicente Pérez. Rodil se je 27. maja 1909. Naslednji mesec bi tako dopolnil 115 let.

Smrt najstarejšega moškega na svetu je potrdil Freddy Bernal, guverner zvezne države Tachira v Venezueli.

“Naš dragi Juan Vicente Perez Mora, danes se globoko žalostni poslavljamo od tebe, od arhetipa moškega iz Tahire, skromnega, delavnega, mirnega in navdušenega nad družino in tradicijo,” je zapisal na družbenem omrežju X.

Poklonil se mu je tudi venezuelski predsednik Nicolas Maduro in zapisal, da je Perez prestopil v večnost. “Venezueli je dal Guinnessov rekord za najstarejšega moškega na svetu,” je še zapisal.

Venezuelca so za najstarejšega živečega moškega razglasili po smrti Španca, ki je umrl 18. januarja 2022, ko je bil star 112 let in 341 dni.

Juan Vicente je svoje dolgo življenje pripisal trdemu delu, počitku med prostimi dnevi, zgodnjemu spancu, ljubezni do boga in kozarcu žgane pijače aguardiente vsak dan. Poročen je bil 60 let, dokler njegova žena Ediofina del Rosario Garcia ni leta 1997 umrla. Imela sta šest sinov in pet hčera, Juan Vicente pa je dočakal še 42 vnukov, 18 pravnukov in 12 prapravnukov.

Juan Vicente Pérez
Foto: Guinnessova knjiga rekordov

Po tem, ko je preživel obe svetovni vojni, doživel izum televizije in bil priča pristanku človeka na luni, je preživel tudi epidemijo covida-19.

Nov najstarejši moški bo po pričakovanjih 112-letni Japonec Gisaburo Sonobe, vendar postopek potrjevanja traja nekaj časa. Najstarejša oseba na svetu pa je v ZDA rojena Maria Branyas Morera, ki ima 117 let. Zdaj živi v domu za starostnike v španskem mestecu Olot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!