Umrl je znan hrvaški pevec Massimo Savić

Svet 23. Dec 202218:18 0 komentarjev
Massimo Savić
Jurica Galoic/PIXELL

V Zagrebu je v 61. letu starosti umrl priljubljeni hrvaški pevec Massimo Savić.

Danes je v Zagrebu umrl znani hrvaški pevec Massimo Savić. Vest o njegovi smrti sta preko družbenega omrežja Facebook sporočili žena Eni in hči Mirna.

“Naš oče, mož, ponos in ljubezen Massimo Savić nas je zapustil po kratki, a hrabri borbi,” sta zapisali.

Dodali sta, da je odšel tiho ter da bo v njunih srcih živel za večno. “Nasmejan, topel, močan, poln ljubezni in prepleten z umetnostjo,” sta še zapisali.

Novico o smrti so potrdili tudi v njegovi založbi Aquarius Records. Savić je umrl v zagrebški bolnišnici, kjer se je zdravil zaradi raka na pljučih, poroča HRT.

Uspešno glasbeno kariero začel v skupini Dorian Gray

Massimo Savić je bil rojen 6. junija 1962 v Puli. V začetku 80. let je odšel v Zagreb, kjer je ustanovil skupino Dorian Gray.

Skupina je postala priljubljena takoj po izidu prvega albuma “Sjaj u tami” leta 1983. Po razpadu skupine se je podal na samostojno pot in leta 1987 izdal svoj prvi solo album “Stranac u noči”. Sledil je album “Riječi čarobne” ter številni drugi albumi in uspešnice, za katere je prejel tudi nekaj glasbenih nagrad.

Sredi leta 2011 je Massimo izdal veliko uspešnico “Iz jednog pogleda”, katere besedilo in glasbo je napisal Predrag Martinjak – Peggy. S slednjim je nato sodeloval vse do smrti.

Sodeloval s številnimi glasbeniki

V bogati karieri je sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim z Arsenom Dedićem. Leta 2013 je v puljski areni razprodal koncert ob 30-letnici delovanja. Med gosti koncerta so bili tudi Neno Belan, Nina Badrić in Vlado Kreslin.

Savić je devetkrat prejel nacionalno diskografsko nagrado porin za najboljšega izvajalca, prvega leta 2004 za izvedbo skladbe “Znam zašto te osjećam”, še poroča Hina.

Izdal je skupaj 17 samostojnih albumov ter še mnogo singlov in diskografij. Tudi v Sloveniji je imel številne oboževalce.

Massimo Savić je bil pred leti tudi gost v oddaji Večerni studio na N1 Zagreb:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!