United Media bo v Pulju gostila polfinalni izbor za prestižne nagrade emmy

Svet 10. Jul 202414:43 0 komentarjev
Emmy nagrade
Foto: United Media

United Media, vodilna medijska družba v jugovzhodni Evropi, bo v sodelovanju s hrvaško televizijsko hišo Nova TV 16. julija v Pulju gostila polfinalni izbor v eni od kategorij za mednarodne nagrade emmy.

Strokovna žirija, številni strokovnjaki iz sveta televizije, produkcije ter številni slavni gostje iz kreativne industrije se bodo 16. julija zbrali v Pulju, kjer bo potekalo polfinalno ocenjevanje za mednarodne nagrade emmy. Vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi bo po Dubrovniku in Atenah tako že tretjič zapored gostilo polfinalno ocenjevanje za to mednarodno prestižno nagrado.

Žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki iz sveta televizije, filma in produkcije, bo ocenjevala projekte v kategoriji za najboljšo moško vlogo, ki je ena od 16 kategorij te nagrade. Po pravilih Mednarodne akademije televizijske umetnosti in znanosti bodo imena članov strokovne žirije, ki bo na koncu določila nominirance za 52. podelitev emmyjev, razkrili po končanem postopku ocenjevanja.

Izvršna direktorica United Medie Aleksandra Subotić je ob tem prestižnem dogodku povedala: “Ponosni smo na sodelovanje z Mednarodno akademijo televizijske umetnosti in znanosti, ki traja že več let. V veliko čast nam je, da smo tudi letos dobili priložnost gostiti ta pomembni selektivni postopek in da smo prepoznani kot medijska družba, ki nenehno ustvarja kakovostne in izvirne vsebine na vseh naših trgih. Veselimo se prihajajočega srečanja z vsemi predstavniki televizijske in filmske produkcije, ki združujeta edinstveno kombinacijo talenta in strokovnega znanja.”

Aleksandra SUBotić
Izvršna direktorica United Medie Aleksandra Subotić (Foto: United Media)

V osrčju čudovite Istre se bodo v času najstarejšega filmskega festivala na Hrvaškem – Puljskem filmskem festivalu – ob tej priložnosti zbrali številni gostje United Medie in televizije Nova TV, ki bodo popestrili dogodek, zaključen s slavnostjo gala večerjo. Predsednik uprave Nova TV Dražen Mavrić je ob tem dejal: “V čast nam je, da smo polfinalno ocenjevanje za to prestižno nagrado že drugič pripeljali na Hrvaško, v čudoviti Pulj, ki je sinonim za ustvarjalnost in produkcijsko odličnost. Izkazano zaupanje je potrditev našega uspeha, vrednosti in kakovosti produkcije Nove TV, ki nas loči na domačem in tujih trgih.”

Družba United Media je v regiji vodilna v produkciji, hkrati pa ima pomembno vlogo na globalni ravni z zagotavljanjem več kot 40.000 ur izvirne vsebine na več kot 50 televizijskih kanalih, s čimer vsako leto doseže trg z več kot 40 milijoni ljudi. Kot vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, ki deluje v osmih državah, je povezovanje z najstarejšim filmskim festivalom na Hrvaškem naraven in strateški korak.

Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV
Predsednik uprave Nova TV Dražan Mavrić (Foto: United Media)

Tako bo 17. julija, dan po dogodku za nagrade emmy, United Media v sodelovanju s Puljskim filmskim festivalom gostila še en pomemben mednarodni dogodek. Gre za izbor televizijskih serij in podelitev nagrad kot sklepno dejanje mednarodne delavnice “Make the scene”. Najboljši projekt bo prejel 10.000 evrov nagrade in priložnost za nadaljnji razvoj projekta, ki jo bo zagotovila družba United Media.

Žirijo, ki bo odločala o zmagovalcu, sestavljajo Nataša Buljan, Goran Bogdan in Mišo Mogorović. Udeleženci bodo predhodno imeli možnost sodelovati v delavnicah pod mentorstvom grškega scenarista Nikosa Panajotopulosa, avtorja in soavtorja številnih nagrajenih scenarijev za kratke filme, televizijske serije in celovečerne filme (“Truants”, 1996, “My Brother and I”, 1998, “Lažni preplah”, 2000, “Kralj”, 2003, “Popolnoma poročen” 2003, “Budenje”, 2006).

Letos bo Pulj središče in kombinacija številnih močnih in edinstvenih ustvarjalnih energij z različnih koncev sveta, kjer bodo priča kakovostnim produkcijam in projektom, ki bogatijo življenja, združujejo in navdihujejo.

*United Media posluje v osmih državah in ima v svojem portfelju 55 televizijskih programov, vključno z N1 in Novo TV, dnevne časopise, kot sta Danas in Nova, ter številne radijske postaje. N1 Slovenija in Sportklub Slovenija sta del United Medie, ki je v lasti skupine United, del katere je tudi Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!