Upokojenka pozabila na sendvič in dobila 1.830 evrov kazni

Magazin 26. Nov 202310:26 > 10:41 1 komentar
sendvič
Foto: PROFIMEDIA

Upokojenka z Nove Zelandije je pred letom v Avstralijo s seboj vzela sendvič s piščancem, nato pa obmejni kontroli pozabila povedati, da ima s seboj tudi meso. In to jo je drago stalo.

Avstralija je znana po strogih uvoznih pravilih, ki po žepu udarijo marsikaterega turista.

Da je v državo brez uvoznega dovoljenja prepovedano prinesti piščančji sendvič, si bo za vedno zapomnila 77-letna June Armstrong z Nove Zelandije, saj je zaradi tega morala plačati visoko kazen, 3.050 avstralskih dolarjev (1.830 evrov). “Vsi, ki jim pokažem znesek, so osupli. Preprosto ne morejo verjeti,” je komentirala.

Kot je za novozelandske medije opisala 77-letnica, se je na kazen pritožila. Ob tem je medijem povedala, da je sicer vedela, da bi morala sendvič prijaviti obmejni kontroli, a da je nanj čisto pozabila, piše Bussines Insider.

Ker z možem nimata visokih pokojnin, je po nasvetih osebja odločila za pritožbo, dopis pa poslala na avstralsko ministrstvo za kmetijstvo, ribištvo in gozdarstvo. A pol leta je prejemala le avtomatske odgovore. Prvi pravi odziv ministrstva pa prejela šele zdaj, ko so z ministrstvom v stik stopili mediji. Kazen je dobila maja.

Tiskovni predstavnik avstralskega ministrstva je razložil, da da bi morala Armstrong imeti uvozno dovoljenje. “Za meso veljajo izredno strogi uvozni pogoji, ki se spreminjajo glede na izbruhe bolezni.”

Dodal je, da kazni za uvoz navadno znašajo nekje med 4.100 in 6.260 avstralskih dolarjev (od 2.470 do 3.770 evrov). Glede na njihov odziv pritožbi Armstrong najverjetneje ne bodo ugodili.

V Avstraliji se pogosto zgodi, da potniki na letališčih zaradi uvoza nedovoljenih predmetov dobijo kazni. Avgusta je moral eden izmed potnikov zaradi uvožene vrtnice plačati okoli 1.000 evrov kazni. Lanskega avgusta je moral moški plačati 1.700 evrov, ker je z Balija, tako kot Armstrong, prinesel sendvič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje