Uporabnik aplikacije za zmenke: Iskal sem ljubezen in ne naloga za preiskavo

Svet 05. Okt 202219:30 2 komentarja
The Right Stuff
The Right Stuff/Youtube

Pred nekaj dnevi so Američani dobili novo aplikacijo za zmenke The Right Stuff, ki je namenjena povezovanju heteroseksualnih in konzervativnih oseb. Na aplikacijo pa so se kmalu zatem zgrnili številni očitki: od tega, da uporabniki za sodelovanje potrebujejo vabilo, do tega, da je sredstvo "globoke države" oziroma da so jo ustvarili demokrati. Nekateri uporabniki namreč trdijo, da jih je aplikacija povprašala, če so sodelovali v napadu na ameriški Kapitol januarja lani, pa tudi, da so jih kmalu po namestitvi obiskali oziroma kontaktirali policisti ali agentje FBI.

Aplikacija The Right Stuff je namenjena povezovanju samskih Američanov s konzervativnimi nazori. “Povežite se z ljudmi, ki jih ne užali vsaka izjava.” “Profili brez zaimkov.” “Če ste samski in ne uporabljate te aplikacije, niste konzervativni,” so le nekateri slogani, s katerimi so snovalci aplikacije vabili k njeni uporabi.

Kljub temu da aplikacija deluje le nekaj dni, pa se že sooča s kritikami uporabnikov – številni so jo namreč v trgovinah za aplikacije ocenili le z eno zvezdico. Nekateri uporabniki trdijo celo, da jih je po vpisu v aplikacijo The Right Stuff kontaktiral ameriški preiskovalni urad FBI.

Na nezadovoljstvo uporabnikov aplikacije je na TikToku opozorila Cheyenne Hunt-Majer. V objavi je izpostavila izkušnjo uporabnika, ki je dejal, da ga je aplikacija povprašala o tem, ali je sodeloval v napadu na ameriški Kapitol 6. januarja 2021.

“Odgovoril sem, da sem bil tam, ker sem patriot. Zato sem tudi na tej aplikaciji za zmenke,” je zapisal in nadaljeval: “To aplikacijo uporabljam samo en večer … ali je naključje, da me je še isti dan poklical agent FBI,” je vprašal. Aplikacijo je obtožil, da je sredstvo “globoke države”.

“Na aplikaciji sem iskal ljubezen in ne naloga za preiskavo,” je zaključil oceno v Applovi trgovini za aplikacije.

@cheyenne.l.hunt The moment we’ve all been waiting for, has arrived! The viral, conservative dating app, The Right Stuff, has launched. The app is currently averaging one star on the App Store and some of these reviews have me rolling 😂 #conservative #political #trump #politics #politicalcomedy ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Drugi uporabnik trdi, da sta se na njegovih vratih dan za tem, ko je v aplikaciji iskreno odgovoril na vprašanje o 6. januarju, pojavila dva policista. “Naslednji dan sta se na mojih vratih pojavila dva policista, ki sta trdila, da so prejeli klic, da sem vpleten v domači terorizem. To aplikacijo so očitno ustvarili demokrati, da bi spodkopavali pravice konzervativnih Američanov,” je zapisal.

Uporabnike je zmotilo tudi, da posamezniki za uporabo aplikacije potrebujejo vabilo. “Aplikacija vam ne pove, da potrebujete vabilo, dokler si je ne naložite in vanjo vnesete kopico osebnih podatkov. Nekatera vprašanja delujejo, kot da bi jih želel zastaviti FBI. Med njimi je tudi vprašanje o 6. januarju,” pa je zapisal še en Američan.

The Independent je stopil v stik s The Right Stuff, kjer so obtožbe o povezavi s FBI zanikali.

Kaj bi vas najbolj odbilo pri partnerju? Da je demokrat!

Aplikacija za zmenke pa pozornosti ni pritegnila le zaradi nezadovoljstva uporabnikov, ampak tudi zaradi oglasov, s katerimi vabijo k njeni uporabi. V videu so prikazani izseki intervjuja s sedmimi ženskami, ki odgovarjajo na vprašanja o tem, kaj iščejo pri partnerjih. Ena izmed ženske pove, da so ji všeč alfa moški, ki jim je pomembna vera. Druga pa pravi, da si mora njen partner želeti otroke.

Ženske so vprašali tudi, zakaj si želijo razmerja z desničarji in ne z levičarji. “Všeč mi je, da razumejo svojo vlogo v razmerju kot moški,” je odgovorila ena izmed žensk. Druga pa je odgovorila: “Raje imam, da so moji moški moški.” Na vprašanje, kaj bi jih najbolj odbilo pri potencialnem partnerju, pa so vse vprašane ženske odgovorile, da bi jih odbilo, če bi podpiral demokrate.

Na oglas se je na Twitterju precej ostro odzvala tudi konzervativna skupina, ki nasprotuje Trumpu, Lincoln Project. Skupina je v odzivu pomešala odgovore žensk iz oglasa s posnetki konzervativnih moških. K ženski, ki pravi, da so ji všeč alfa moški, so prilepili posnetek senatorja Josha Hawleyja, ko je 6. januarja bežal pred izgredniki. Ženski, ki meni, da imajo konzervativci boljše manire, pa so dodali Trumpa, ki graja novinarje. V posnetek so dodali še druge desničarske osebnosti, med njimi vplivneža Andrewa Tatea, nekdanjega urednika Breitbarta Bena Shapiro in nacionalista Nicka Fuentesa, je poročal Insider.

Aplikacijo povezujejo tudi s Trumpom

Mediji sicer poročajo, da naj bi bila aplikacija The Right Stuff povezana z nekdanjim predsednikom Združenih držav Amerike (ZDA) Donaldom Trumpom. Med ustanovitelji naj bi bili Trumpovi sodelavci John McEntee, Daniel Huff in Isaac Stalzer.

Razvoj aplikacije je podprl tudi konzervativni soustanovitelj PayPala Peter Thiel, ki naj bi vanjo vložil 1,5 milijona dolarjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje