V bližini Seula zapeljal na pločnik in z nožem napadel mimoidoče

Svet 03. Avg 202314:23 0 komentarjev
Napad z nožem v Seulu
PROFIMEDIA

Mesto v bližini južnokorejske prestolnice Seul pretresa incident, v katerem je moški zapeljal na pločnik, potem pa z nožem napadel mimoidoče. Pri tem je ranil trinajst ljudi, motiv za njegov napad pa še ni znan.

Trinajst ljudi je bilo ranjenih, ko je danes v mestu Seongnam v bližini južnokorejske prestolnice Seul avto zapeljal na pločnik, nato pa je iz njega stopil moški in začel mimoidoče zabadati z nožem, poročajo južnokorejski mediji, ki se sklicujejo na policijo.

Štirje ljudje so bili poškodovani že, ko je avto zapeljal na pločnik v bližini veleblagovnice, devet pa je bilo ranjenih v napadu z nožem na mimoidoče.

Policija je po incidentu osumljenca prijela, motiv za napad pa za zdaj še ni znan.

Incident se je zgodil v bližini postaje podzemne železnice Seohyeon na liniji Bundang, ki je del seulskega omrežja podzemne železnice. Bundang je del Seongnama, ki je od Seula oddaljen 20 kilometrov. Gre za večinoma stanovanjski predel, ki spada pod širše območje Seula.

V podobnem napadu z nožem pred dvema tednoma v Seulu je moški ubil eno osebo, tri pa ranil. Policije je napadalca po napadu prijela.

Južna Koreja po uradnih statističnih podatkih sicer velja za razmeroma varno državo, s stopnjo umorov 1,3 na 100.000 prebivalcev leta 2021.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!