V Črni gori zakonsko partnerstvo sklenil prvi istospolni par

Svet 25. Jul 202117:38 > 17:49 0 komentarjev
LGBTIQ+
PROFIMEDIA

V črnogorskem mestu Budva sta partnerki sklenili prvo istospolno zakonsko partnerstvo v Črni gori.

V Budvi v Črni gori je zakonsko partnerstvo sklenil prvi istospolni par. Po poročanju črnogorskih Vijesti sta prvo istospolno zakonsko partnerstvo v državi sklenili mladi ženski po rodu z Balkana, ki pa delata in živita v tujini. Par je vlogo za sklenitev istospolnega partnerstva podal takoj, ko je v Črni gori 15. julija začel veljati zakon o istospolnem partnerstvu.

“Občini Budva je pripadla čast, da je bila izbrana za kraj, kjer je sklenjeno prvo zakonsko partnerstvo istospolnih oseb” v Črni gori, je za Vijesti dejala sekretarka za lokalno samoupravo Milijana Vukotić Jelušić.

Ministrica za javno upravo, digitalno družbo in medije Tamara Srzentić pa je sporočila, da je danes pomemben dan za skupnost LGBTIQ+ in da je ponosna, da je prvi istospolni par sklenil zakonsko partnerstvo v Črni gori. Kot je zapisala na Twitterju, verjame, da ima vsak pravico živeti tako, kot čuti, ter da je naloga javnih uslužbencev, da oblikujejo in izvajajo politike, da se vsi ljudje počutijo enako spoštovane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!