V eksploziji streliva na vojaškem poligonu na Češkem umrl vojak, več ranjenih

Svet 17. Jun 202415:13 > 17:06 1 komentar
Vojaški poligon v mestu Libava na vzhodu Češke
Vojaški poligon v mestu Libava na vzhodu Češke (Foto: PROFIMEDIA)

Na vojaškem poligonu na vzhodu Češke je bilo ranjenih sedem vojakov in civilist, potem ko naj bi eksplodiralo strelivo. En vojak je na kraju nesreče umrl.

V eksploziji na vojaškem poligonu v mestu Libava na vzhodu Češke je bilo danes ranjenih  sedem vojakov in en civilist, še en vojak pa je že na kraju nesreče umrl, so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz češke vojske in bližnje bolnišnice, kamor so poškodovane odpeljali na zdravljenje.

Šest ranjenih so z reševalnimi vozili odpeljali v univerzitetno bolnišnico v bližnjem mestu Olomouc, še dva s težjimi poškodbami so prepeljali s helikopterjem, je povedal tiskovni predstavnik bolnišnice Adam Fritscher. Dodal je, da njihova življenja niso ogrožena.

Češka vojska je incident označila za resnega in v objavi na omrežju X sporočila, da je prišlo do eksplozije streliva. Kasneje so sporočili še, da je eden izmed vojakov na kraju nesreče umrl, do eksplozije pa je prišlo med načrtovanim usposabljanjem pirotehnikov.

Eksplozija se je zgodila na vojaškem poligonu v mestu Libava, ki se nahaja med Olomoucem in Ostravo v vzhodnem delu države. Tam poteka tudi usposabljanje ukrajinskih vojakov, vendar nihče od njih ni bil med poškodovanimi v eksploziji, je povedala tiskovna predstavnica češke vojaške policije Katarina Mlinkova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje