V Franciji kondomi za mlade med 18. in 25. letom kmalu brezplačni

Svet 09. Dec 202210:26 0 komentarjev
kondomi
Profimedia

V Franciji bodo kondomi v lekarnah za mlade med 18. in 25. letom starosti z novim letom brezplačni, je v četrtek napovedal francoski predsednik Emmanuel Macron. Poteza, s katero želi francoska vlada zmanjšati število neželenih nosečnosti, sledi predhodni uredbi o brezplačni kontracepciji za ženske, mlajše od 25 let, ki je v veljavo stopila letos.

“To je majhna revolucija za kontracepcijo,” je med zdravstveno razpravo z mladimi v predmestju Poitiersa Fontaine-le-Comte na zahodu Francije dejal Emmanuel Macron, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred tem je francoska vlada letos že začela ponujati brezplačno kontracepcijo ženskam, mlajšim od 25 let. S tem je razširila program, namenjen mlajšim od 18 let, da mlade ženske ne bi prenehale jemati kontracepcije zato, ker si je ne morejo privoščiti.

Stroški za nakup kondomov so v Franciji sicer že zdaj povrnjeni s strani nacionalnega zdravstvenega sistema, če jih predpiše zdravnik ali babica. Ukrep je namenjen boju proti širjenju aidsa in drugih spolno prenosljivih bolezni.

Glede spolne vzgoje v šolah pa je francoski predsednik dejal, da Francija v tem ni tako dobra. “Realnost se zelo, zelo razlikuje od teorije. To je področje, na katerem moramo veliko bolje izobraziti naše učitelje,” je opozoril.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!