V Franciji znova grožnje: evakuirali tri letališča in Versajsko palačo

Svet 20. Okt 202316:53 1 komentar
Evakuacija Versajske palače
Foto: PROFIMEDIA

V Franciji se že tretji dan soočajo z grožnjami s podtaknjenimi bombami na letališčih. Danes so zato morali tri evakuirati.

Zaradi groženj s podtaknjenimi bombami, ki so se doslej izkazale za lažne, je bil danes v Franciji že tretji dan zapored moten letalski promet. Potem ko je grožnje prejelo 14 letališč, med katerimi ni bilo mednarodnih, so jih danes tri začasno evakuirali. Že petič od sobote pa so evakuirali tudi Versajsko palačo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do motenj v notranjem letalskem prometu prihaja v času pred nocojšnjim začetkom šolskih počitnic, ko pričakujejo povečan promet, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski notranji minister Gerald Darmanin je v četrtek zvečer sporočil, da so v povezavi z lažnimi grožnjami, ki so jih prejele tudi šole in turistični kraji, v zadnjih 48 urah prijeli 18 ljudi. Ob Versajski palači so v minulih dneh grožnje prejeli tudi v pariškem muzeju Louvre.

Grožnje so se okrepile v minulem tednu po islamističnem napadu v šoli v Arrasu, v katerem je bil ubit učitelj.

Vlada je v sredo opozorila, da bo vsaka grožnja predmet tožbe in da storilcem grozi do dve leti zapora in denarna kazen v višini 30.000 evrov. Če so mladoletni, pa bodo za njihovo škodo plačali starši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje