V Izraelu trenutno 17 slovenskih državljanov, evakuacija ni predvidena

Slovenija 08. Okt 202312:36 > 19:41 0 komentarjev
Izrael, Sderot
Izraelske sile blizu Sderota na jugu Izraela (Foto: Ronen Zvulun/REUTERS)

V Izraelu je po informacijah ministrstva za zunanje in evropske zadeve 17 slovenskih državljanov. Njihova evakuacija za zdaj ni predvidena, med državami članicami EU pa potekajo pogovori o morebitni evakuaciji.

V Izraelu je trenutno 17 slovenskih državljanov, ki so po sobotnem izbruhu nasilja na območju stopili v stik z ministrstvom za zunanje in evropske zadeve (MZEZ), so danes za STA potrdili na MZEZ.

Kot so pred tem pojasnili na MZEZ, natančnih lokacij slovenskih državljanov v Izraelu sicer nimajo, prav tako pa ni načrtovana njihova evakuacija, saj se iz države zaenkrat še lahko umaknejo v lastni režiji. Poljska se je med tem že odločila, da bo iz Izraela evakuirala svoje državljane.

MZEZ je sicer v soboto že izdalo opozorilo za slovenske državljane na tem območju in jih za nujno konzularno pomoč napotilo na slovensko veleposlaništvo v Tel Avivu. Ob tem so poudarili, da nadaljnjega zaostrovanja konflikta med Izraelci in Palestinci ni mogoče izključiti. Prav tako so odsvetovali vsa nenujna potovanja v Izrael.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!