V joku so se poslovili od ljubljene pande: prepeljali so jo na Kitajsko (VIDEO)

Magazin 05. Apr 202408:33 0 komentarjev

Več tisoč čustvenih oboževalcev pande Fu Bao se je zbralo v južnokorejskem tematskem parku Everland. Prišli so se poslovit od prve velike pande, rojene v Južni Koreji, ki so jo odpeljali na Kitajsko, kjer bo del vzrejnega programa.

Fu Bao je prva panda, ki se je rodila v Južni Koreji, a napočil je čas, da zapusti državo in odide na Kitajsko, kjer bo postala del vzrejnega programa.

Starše pande so pred leti poslali v Južno Korejo kot del kitajske “panda diplomacije”. Panda je v kratkem času podvojila število obiskovalcev v tematskem parku Everland.

Oskrbniki v živalskem vrtu so se zahvalili mladiču, ker jim je prinesel toliko veselja, oboževalcem pa za ljubezen, ki so jo izkazali Fu Bao v štirih letih odraščanja v Everlandu. Nato so jo naložili na klimatiziran tovornjak, ki jo je odpeljal na letališče.

Slovo od pande Fu Bao Slovo od pande Fu Bao
Foto: PROFIMEDIA
Slovo od pande Fu Bao Slovo od pande Fu Bao
Foto: PROFIMEDIA
Panda Fu Bao Panda Fu Bao
Foto: PROFIMEDIA
Panda Fu Bao Panda Fu Bao
Foto: PROFIMEDIA
Panda Fu Bao Panda Fu Bao
Foto: PROFIMEDIA

“Čudež je bil, da sem te spoznal. Hvala, Fu Bao,” se je glasilo sporočilo, ki so ga priložili fotografijam pande, ki so krasile tovornjak. Fu Bao, kar pomeni srečni zaklad, je sicer mesec dni pred odhodom preživela v karanteni.

Oboževalci so jo videli še zadnjič, ko je na tisoče obiskovalcev v zgodnjem jutranjem mrazu in dežju čakalo v vrsti, mnogi pa so tudi jokali.

Mladičkovi starši, 10-letna samica Ai Bao in 11-letni samec Le Bao, sta v Everland prispela leta 2016 iz kitajske province Sečuan. Ai Bao je julija lani v Južni Koreji skotila dvojčka. Samice pand lahko zanosijo le enkrat na leto, mladiči pa imajo zelo majhne možnosti za preživetje, saj se pogosto rodijo prezgodaj in običajno tehtajo manj kot 200 gramov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!