V kolesju letala ameriške vojske našli človeške posmrtne ostanke

Svet 18. Avg 202110:04 > 10:36 0 komentarjev
Letališče v Kabulu
SATELLITE IMAGE 2021 MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS

V ponedeljek so svet pretresli posnetki oseb, ki so se ob vzletu držali letala ameriške vojske in z višine padli v smrt. Ameriške zračne sile preiskujejo dogodek.

Ameriške zračne sile so sporočile, da bodo preiskali okoliščine smrti oseb, ki so umrle, potem ko so se po vzletu držale letala ameriške vojske. Posmrtne ostanke so našli v kolesju vojaškega letala C-17, ki je v ponedeljek odletelo iz Kabula in pristalo v Dohi.

Spomnimo, po družbenih omrežjih in svetovnih medijih so v ponedeljek zakrožili posnetki oseb, ki – v želji, da bi po prihodu talibanov v Kabul zapustili državo – tečejo ob letalu ameriške vojske, drugi pa prikazujejo, kako so osebe, ki so se letala oklepale tudi po vzletu, z višine nato padle v smrt.

Potem ko so Afganistanci po pristanku v Kabulu obkolili letalo C-17, so se odločili, da mora letalo čimprej odleteti. “Zaradi hitro slabšajočih se razmer v bližini letala se je posadka C-17 odločila za čimprejšnji vzlet,” so sporočili iz ameriških zračnih sil in izrekli sožalje svojcem preminulih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!