V Kuvajtu obesili pet ljudi, tudi moškega, vpletenega v bombni napad na mošejo

Svet 27. Jul 202313:11 0 komentarjev
Parlament v Kuvajtu.
Parlament v Kuvajtu. (Foto: PROFIMEDIA)

V Kuvajtu so danes usmrtili pet ljudi, med njimi tudi moškega, ki je bil leta 2015 obsojen vpletenosti v samomorilski bombni napad na mošejo, ki je terjal 26 smrtnih žrtev, odgovornost zanj pa je prevzela skrajna skupina Islamska država, je danes sporočilo državno tožilstvo v Kuvajtu. Usmrtitev so izvedli z obešanjem.

Tožilstvo je v izjavi sporočilo, da je v osrednjem kuvajtskem zaporu nadzorovalo izvršitev smrtne kazni za pet oseb, ki so bile večinoma obtožene umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med njimi je bil Abdulrahman Sabah Saud – eden glavnih obsojenih za samomorilski napad na šiitsko mošejo leta 2015, v katerem je umrlo 26 ljudi. Saud je bil obsojen na smrt, ker je napadalca pripeljal do mošeje in mu dostavil pas z eksplozivom, ki ga je uporabil v napadu.

Med usmrčenimi so bili še en državljan Kuvajta, pripadnik lokalne manjšine in Egipčan, ki so bili obtoženi umora, ter državljan Šrilanke, ki je bil obsojen na smrt zaradi kaznivega dejanja, povezanega z drogami.

V Kuvajtu so od uvedbe smrtne kazni sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja usmrtili več deset ljudi, večinoma domnevnih morilcev ali preprodajalcev drog. Smrtna kazen je v širši regiji zelo razširjena, zlasti v Iranu in Savdski Arabiji, kjer je bilo samo letos usmrčenih 74 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!