Po letalski nesreči v Nepalu našli 68 trupel, preživelih ni

Črna kronika 15. Jan 202308:47 > 17:10 0 komentarjev
REUTERS

V Nepalu je strmoglavilo potniško letalo. Po poročanju agencije dpa gre za eno najhujših letalskih nesreč v tej južnoazijski državi. Na krovu je bilo 72 ljudi, od tega je najdenih 68 trupel, policija in letališke oblasti pa so že sporočile, da preživelih ni.

V mestu Pokhara v osrednjem delu Nepala je davi strmoglavilo potniško letalo družbe Yeti Airlines, na krovu katerega je bilo 72 ljudi. Letalo je bilo na poti iz prestolnice Katmandu v Pokharo, poročanje nepalskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Na krovu je bilo 68 potnikov in štirje člani posadke. Med potniki je bilo po navedbah predstavnikov letališča 53 Nepalcev in 15 tujih državljanov – pet Indijcev, štirje Rusi, dva Južnokorejca ter po eden državljan Irske, Avstralije, Argentine in Francije.

REUTERS
Nepal, letalo Nepal, letalo
REUTERS
REUTERS

Po navedbah predstavnika lokalnih oblasti, na katere se sklicuje francoska tiskovna agencija AFP, je letalo strmoglavilo na območju med novim in starim letališčem v tem drugem največjem pakistanskem mestu. Po strmoglavljenju je zagorelo, gasilci skušajo ogenj pogasiti in rešiti potnike.

Nepalski premier Pushpa Kamal je po strmoglavljenju sklical izredno sejo vlade, letališče v Pokhari pa so zaprli.

Yeti Airlines je sicer zaradi varnostnih pomislekov na črnem seznamu EU, tako kot več drugih nepalskih letalskih prevoznikov.

Letalske nesreče so v Nepalu dokaj pogoste, med drugim zaradi oddaljenih pristajalnih stez in nenadnih vremenskih sprememb. Maja lani je v okrožju Mustang na severu Nepala strmoglavilo letalo družbe Tara Air, pri čemer je umrlo 22 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!