V Pakistanu zaradi nalezljivega očesnega virusa zaprli na desettisoče šol

Svet 27. Sep 202320:12 0 komentarjev
pakistan, šola
Profimedia

Oblasti v pakistanski provinci Pandžab so napovedale popolno zaprtje šol od četrtka do konca tedna, da bi zajezile izbruh konjunktivitisa. Od začetka leta so namreč v provinci zabeležili že 357.000 primerov tega nalezljivega očesnega virusa

Oblasti v pakistanski provinci Pandžab so napovedale popolno zaprtje šol od četrtka do konca tedna, da bi zajezile izbruh konjunktivitisa. Od začetka leta so namreč v provinci zabeležili že 357.000 primerov tega nalezljivega očesnega virusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Zaprtje je bilo napovedano kot preventiven ukrep, da bi učence čim bolj zaščitili pred okužbo,” je pojasnil tiskovni predstavnik oddelka za izobraževanje v Pandžabu Zulfiqar Ali.

V vzhodni provinci Pandžab živi približno 127.000.000 prebivalcev, zaprtih pa bo 56.000 državnih in na tisoče zasebnih šol. “Upamo, da bomo s tem prekinili krog okužb v provinci,” je še dodal Ali.

Šole v Pakistanu naj bi sicer bile v petek zaprte že zaradi verskega praznika, vendar so mnoge odprte tudi ob koncih tedna. V ponedeljek, ko se bodo učenci lahko vrnili v šole, pa jih bo pred vstopom v objekte pregledalo zdravstveno osebje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!