V Parizu napadalec z nožem ranil več ljudi

Svet 03. Feb 202409:34 1 komentar
Napad v Parizu
Foto: PROFIMEDIA

V napadu z nožem v Parizu so bili danes zjutraj ranjeni trije ljudje, od tega eden huje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Policija je domnevnega napadalca že pridržala.

Napad se je zgodil ob 8. uri na eni od največjih pariških železniških postaj Gare de Lyon, kjer vozijo domači vlaki in tisti, ki so namenjeni v Švico in Italijo.

Motiv za napad po navedbah policije še ni znan. “Osumljenec med napadom ni vzklikal nikakršnih verskih sloganov,” je za britanski Guardian povedal policijski vir. Policiji je pokazal italijansko vozniško dovoljenje, kjer je bil kot datum rojstva naveden datum 1. januar 1992.

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na družbenem omrežju X sporočil, da so za ranjene poskrbele službe nujne pomoči. Zahvalil se je tudi vsem, ki so obvladali storilca “tega nesprejemljivega dejanja”.

Moškega z malijskim državljanstvom so najprej obvladali mimoidoči. Nato je posredovala železniška policija, ki je napadalca predala policiji, je za AFP pojasnil vir iz policije.

Dve od žrtev sta utrpeli lažje poškodbe. Tretja oseba je bila zabodena v trebuh in je huje poškodovana, vendar ni v življenjski nevarnosti, je dodala policija.

Območje na postaji med dvorano ena in tri je bilo začasno zaprto, je na družbenem omrežju X sporočil železniški operater SNCF.

Napad se je zgodil manj kot šest mesecev pred olimpijskimi igrami v Parizu, kjer pričakujejo 15 milijonov obiskovalcev. Skozi postajo Gare de Lyon sicer vsako leto potuje več kot 100 milijonov potnikov, poroča AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje