V Pazinu zavrgli ovadbo proti Leu Šešerku

Svet 28. Jul 202321:43 0 komentarjev
Leo Šešerko
Leo Šešerko (Foto: Srdjan Živulović /BOBO)

Občinsko tožilstvo v Pazinu je zavrglo kazensko ovadbo mesta Umag proti nekdanjemu slovenskemu politiku in okoljevarstveniku Leu Šešerku zaradi domnevne overitve neresnične vsebine.

Občinsko tožilstvo v Pazinu je zavrglo kazensko ovadbo mesta Umag proti nekdanjemu slovenskemu politiku in okoljevarstveniku Leu Šešerku zaradi domnevne overitve neresnične vsebine. Šešerko je bil leta 2021 ovaden skupaj z dvema hrvaškima državljanoma, za vse tri pa so ugotovili, da ni podlage za pregon po uradni dolžnosti.

Uprava mesta Umag je marca 2021 vložila kazensko ovadbo proti Šešerku, inženirju Goranu Galoviću ter arhitektu Tomislavu Zduniću zaradi domnevnega lažnega prikazovanja vsebine dokumentov pri postopku legalizacije nepremičnine v Savudriji, ki je posredno v lasti Šešerka.

Tožilstvo v Pazinu je letošnjega januarja omenjeno ovadbo zavrglo. Kot je med drugim navedlo tožilstvo v odločitvi, ki jo je pridobila STA, do zavajanja pristojnih organov mesta Umag ni moglo priti, saj so oni vodili postopek in imeli možnost preverbe dostavljene dokumentacije ter ugotavljanja dejstev na podlagi uradnih podatkov in ostalih pooblastil, npr. ogleda na terenu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!