Še vedno nerešeno: v primeru deklice Danke so se zdaj pojavile nove priče

Svet 25. Jun 202414:03 1 komentar
Iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

Srbski kriminalisti še vedno poskušajo ugotoviti, kaj se je konec marca zgodilo s še ne dvoletno deklico Danko, ki je nenadoma izginila. Do zdaj so med drugim že zaslišali glavna osumljenca za njen umor, kmalu pa bodo pred tožilce stopile tri nove priče.

Državno tožilstvo v srbskem Zaječarju naj bi v primeru izginotja deklice Danke Ilić zaslišalo tri nove priče. Pred tožilce bodo stopile 5. julija, poroča srbski portal Danas.rs.

Vse tri nove priče bodo zaslišali v povezavi s kriminalistično preiskavo glavnih osumljencev za umor deklice D. D. in S. J.. Po neuradnih informacijah srbskega portala naj bi ena izmed prič prihajala z naselja Bor pri Banjskem polju, kjer so deklico zadnjič videli, drugi dve priči pa naj bi prebivali na območju Brestovačkih toplic.

Oba glavna osumljenca v primeru sta že večkrat pričala. Tožilstvo domneva, da sta odgovorna za umor deklice. V obtožnici jima očitajo, da naj bi usodnega dne s komunalnim vozilom deklico zbila, nato pa jo prepeljala na lokalno deponijo. Kljub obtožbam o umoru kriminalisti trupla Danke še niso našli.

Medtem ko osumljeni D. D. krivdo od vsega začetka priznava, si je S. J. po začetnem priznanju krivde premislil. Tožilstvu je dvakrat zatrdil, da deklice s sodelavcem nista videla. Oba sta v priporu.

Poleg glavnih osumljenih je med vpletenimi tudi oče enega izmed njiju R. D., ki ga tožilstvo sumi, da je pomagal pri skrivanju trupla.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje