Nova izjava osumljenega za umor Danke: pojasnil, kaj je počel na deponiji

Svet 19. Jun 202419:01 4 komentarji
Iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

Že skoraj tri mesece je, odkar je v Srbiji izginila mala deklica Danka, zgodba pa še nima epiloga. Zaradi nejasnosti je srbsko tožilstvo ponovno zaslišalo enega od osumljenih umora deklice, ki je pojasnil, kaj je počel na deponiji.

Na višjem državnem tožilstvu v srbskem Zaječarju je danes pred tožilce stopil eden izmed glavnih osumljencev v primeru izginotja male Danke.

Osumljeni S. J. naj bi skupaj z D. D. s službenim vozilom komunale zbil deklico in jo nato odpeljal na deponijo. Na prvem zaslišanju je S. J. vse obtožbe zanikal. Enako se je zgodilo danes, piše Nova.rs.

Čeprav S. J. tudi na drugem zaslišanju ni priznal krivde, je tožilcem podrobneje pojasnil dogajanje tistega dne. Med drugim je tožilcem pojasnil, zakaj sta se s sodelavcem ustavila na deponiji – dejal je, da sta se tam zadržala zaradi telefonskega klica, piše Nova.rs.

Da sta bila s sodelavcem D. D. res na deponiji, je sicer priznal že na prvem zaslišanju. Tudi tokrat je zanikal, da bi pred prihodom na deponijo ob cesti videl malo Danko.

Ponovno je zatrdil, da je bila njegova prva izjava po aretaciji, v kateri je priznal umor, izsiljena od policije. Zaradi trditev o izsiljeni izjavi so na policiji sprožili postopek.

Izjave domnevno vpletenih v izginotje Danke si vse bolj nasprotujejo. Drugi glavni osumljenec v primeru izginotja deklice D. D. je namreč krivdo tožilcem priznal. Njegov oče R. D., ki naj bi pomagal pri skrivanju trupla, pa pravi, da deklica sploh ni mrtva in sumi, “da so jo prodali”. Ker policija še ni našla trupla, priznani odvetnik Borivoje Borović pravi, da za kazenski pregon osumljenih sploh ni dokazov.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje