V prometni nesreči na Bavarskem umrlo najmanj sedem ljudi, več je ranjenih

Svet 13. Okt 202309:29 0 komentarjev
Policija ob prevrnjenem vozilu preiskuje okoliščine nesreče.
Foto: PROFIMEDIA

V nemški zvezni državi na Bavarskem se je danes zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je umrlo najmanj sedem ljudi, več oseb je ranjenih, med njimi tudi otroci. Kombi, ki naj bi prevažal prebežnike, se je po podatkih policije želel izogniti policijski patrulji, zato je zapeljal s ceste.

Nesreča se je zgodila na nemški avtocesti A94 blizu avstrijske meje. Kombi, v katerem je bilo 23 potnikov, je pritegnil pozornost policije, voznik kombija pa je nato močno pospešil, da bi se ji izognil. Potniki so bili Sirci in Turki, pri vozniku gre za osebo brez državljanstva iz Avstrije. Ker je bil kombi, ki je bil namenjen devetim osebam, prenatrpan, številni niso bili pripeti z varnostnimi pasovi.

V nesreči je umrlo sedem ljudi, med njimi en otrok. Preostali potniki, med katerimi so bili tudi otroci, so bili večinoma lažje ranjeni, nekateri pa so utrpeli hujše poškodbe. Po prvih ugotovitvah policije voznika najverjetneje ni med mrtvimi.

Potnike so že odpeljali v bližnje bolnišnice. Na kraju nesreče so zjutraj prispeli rešilci in gasilci, napotili pa so tudi reševalni helikopter. Avtocesta proti Münchnu je za zdaj popolnoma zaprta, državno tožilstvo pa je sporočilo, da je uvedlo preiskavo.

Avtocesta A94 velja za pot, ki jo pogosto uporabljajo tihotapci. Pred nekaj dnevi je denimo domnevni tihotapec s štirimi osebami v avtomobilu v bližini Burghausna bežal pred policijo in povzročil prometno nesrečo. Dve osebi sta bili huje poškodovani.

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je septembra napovedala, da bo Nemčija okrepila policijske preglede na poteh, ki jih pogosto uporabljajo tihotapci. Na potrebo po ukrepanju na področju migracijske in azilne politike že več mesecev opozarjajo številne nemške dežele in občine, ki poročajo tudi o pomanjkanju nastanitev za vse večje število ljudi, ki želijo ostati v Nemčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!