V prometni nesreči v BiH udeleženih najmanj sedem Slovencev

Črna kronika 28. Apr 202221:50 > 29. Apr 2022 09:32
Nesreča Mostar
N1 BiH

Pri mestu Mostar v Bosni in Hercegovini se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo vozilo s slovenskimi registrskimi tablicami, poroča N1 BiH. Zaleta sta se kombi in cisterna, ki jo je po trku odbilo v jezero Salakovac. V kombiju so bili lažje poškodovani slovenski državljani, voznik cisterne pa je izgubil življenje.

Nesreča se je zgodila malo po 16. uri na glavni cesti M-17 v mestu Drežnica pri Mostarju. Po informacijah N1 BiH sta bila udeležena kombi in cisterna z gorivom, ki jo je odbilo v jezero Salakovac. Kombi je imel slovenske registrske oznake, v njem pa se je poškodovalo najmanj sedem ljudi. Kombi, ki je bil udeležen v nesreči, je v lasti slovenskega podjetja Sel Mont, ki se ukvarja tudi z oddajanjem vozil.

Po informacijah direktorja podjetja Janeza Sela je bilo v prometni nesreči lažje poškodovanih sedem oziroma osem slovenskih državljanov, ki so vozilo najeli. Po njegovih informacijah so jih pregledali v bolnišnici v Mostarju, a so bili od tam že izpuščeni. Informacijo, da so bili lažje poškodovani in že odpuščeni iz bolnišnice, so dopisnici N1 BiH v Mostarju Đenani Kaminić Puce potrdili tudi v bolnišnici.

Nesreča Mostar Nesreča Mostar
N1 BiH
Nesreča Mostar Nesreča Mostar
N1 BiH

Kot je povedal eden od očividcev, je kombi zapeljal na nasprotni pas, po katerem je pripeljal voznik cisterne. Tega je nato odbilo v jezero Salakovac. Po neuradnih podatkih bljesak.info so potapljači po nekaj urah iskanja izvlekli voznika cisterne, ki ni več kazal znaka življenja. Po prvih informacijah je bil v tovornem vozilu sam. Kasneje je potekalo odstranjevanje cisterne iz jezera. Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Hercegovsko-neretvanskega kantona Ljudevit Marić je dejal, da je bil voznik cisterne rojen leta 1958.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.