V Rovinju več gostov kot leta 2019

Svet 12. Avg 202120:43 0 komentarjev
Rovinj
PROFIMEDIA

Ne le da je bil julij z 80 odstotki gostov iz leta 2019 zelo dober mesec za hrvaški turizem, prvih deset dni avgusta je še bolj spodbudnih. Nekatera območja dosegajo celo boljše rezultate kot v zadnjem predpandemičnem letu, piše Večernji list.

Rovinj, ki je ves čas prvi na lestvici najbolj obiskanih turističnih mest na Hrvaškem, na primer vsak dan dosega do dva odstotka višje turistične rezultate v primerjavi z letom 2019.

Letos ima Hrvaška priložnost doseči najboljšo turistično sezono v Sredozemlju. Preostali tekmeci se ne morejo pohvaliti s takšnimi rezultati.

Italija v prvih sedmih mesecih leta zaostaja za 51 odstotkov v primerjavi z letom 2019, Grčija 42 odstotkov, medtem ko v rdeče obarvani Španiji, ki je imela v prvih šestih mesecih polovico manj gostov kot lani, število turistov še naprej upada. V primerjavi z letom 2019 so Španci zaznali 74 odstotkov manj nočitev.

“Odlični rezultati in veliko število rezervacij za preostanek sezone in celo po sezoni so rezultat odličnih priprav in velike odgovornosti za dobro epidemiološko stanje. Hrvaška je trenutno najvarnejše in najbližje Sredozemlje številnim državam, zato pritegnemo veliko zanimanje turistov. Naša naloga je, da čim dlje ohranimo dobro epidemiološko sliko, saj imamo lahko poleg odlične glavne sezone tudi dolgo sezono, do konca oktobra”, pravi Veljko Ostojić, direktor Hrvaškega turističnega društva, poroča Večernji list.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!