V Sanremu po desetih letih moške prevlade slavila glasbenica

Kultura 11. Feb 202410:05 0 komentarjev
Angelina Mango
Foto: PROFIMEDIA

Na slovitem italijanskem festivalu v Sanremu je slavila Angelina Mango s pesmijo La Noia. Festival je po 10-letni prevladi moških izvajalcev in glasbenih skupin spet dobil zmagovalko, ki bo Italijo zastopala tudi na Evroviziji.

Na festivalu italijanske popevke v Sanremu je slavila debitantka Angelina Mango s skladbo La Noia (Dolgčas). 22-letnica prihaja iz glasbene družine, saj je namreč hči pevcev Giuseppeja Manga in Laure Valente.

Festival na italijanski rivieri je postregel s petimi glasbenimi večeri, v sobotnem finalu pa je vseh 30 udeležencev znova izvedlo svoje pesmi. Sledil je še superfinale, kamor so se poleg zmagovalke uvrstili še Geolier, Annalisa, Ghali in Irama. Po seštevku glasov občinstva, strokovne žirije in predstavnikov medijev so se za Mango zvrstili prav v takem vrstnem redu.

V Sanremu so sicer v zadnjih letih dominirali predvsem moški izvajalci in skupine. Pred letošnjo zmagovalko je bila zadnja izvajalka, ki je slavila na tem prestižnem festivalu, Arisa leta 2014 s pesmijo Controvento.

Zmagovalki se je sicer v finalnem nastopu primeril manjši spodrsljaj, ki pa na končni izid ni vplival. Med nastopom se je na stopnicah, ki so vodile na dvignjeni del odra, spotaknila in padla. Vse skupaj je 22-letnica pospremila z nasmeškom in skladbo odpela do konca.

Angelina Mango Italijo zastopala tudi na tekmovanju za pesem Evrovizije, kar je v nedeljo tudi potrdila na novinarski konferenci.

Za še večjo gledanost na državni televiziji organizatorji poskrbijo tudi z odmevnimi gosti iz tujine. Letos so med drugim povabili ameriškega filmskega igralca Johna Travolto in avstralskega igralca Russlla Crowa, na oder Arisotna pa je stopil tudi Zlatan Ibrahimović. Festival je glede na napovedi tokrat zadnjič vodil italijanski televizijski in radijski voditelj Amadeus, ki je tudi njegov umetniški vodja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!