Žlička te začimbe očisti perilo, da je to videti kot novo

Magazin 10. Feb 202414:39 0 komentarjev
pranje perila, pralni stroj, barvno perilo
Foto: PROFIMEDIA

Začimba, ki jo skoraj zagotovo ima vsako gospodinjstvo, bo obnovila barve vaših oblačil, ki jih je obledelo pogosto pranje.

Medtem ko kis, sol (ali sodo bikarbono, čeprav ni začimba), dodajamo v pralni stroj, da bi bilo perilo bolj belo ali mehko, pa črni poper poskrbi, da s perila izginejo vse sledi pralnega praška in tako oblačilom vrne barvo, piše portal nova.rs.

Zgodi se, da barve oblačila, ki jih večkrat peremo, počasi izgubljajo intenzivnost, največji krivec za to pa so ostanki pralnega sredstva. In če želite svojim oblačilom povrniti barvo in šarm, je vse, kar potrebujete, žlička mletega črnega popra.

Pomembno pa je naslednje: perilo, ki ga operete tako, da poper dodate v boben s perilom, morate prati v hladni vodi, še piše portal. V spodnjem videu avtor svetuje 30 ali največ 40 stopinj.

Poleg črnega popra pa obstajajo tudi druge sestavine ali živila, ki ščitijo barve naših oblačil, piše spletna stran cookist.com.

Eno od znanih belil je limonin sok, dodan pralnemu sredstvu, medtem ko groba sol poživi barve temnih oblačil. Kot barvilo za temna oblačila pa lahko uporabite kavo ali črni čaj: prekuhajte 2 skodelici želenega napitka in ju dodajte v predal s pralnim sredstvom. Ne pozabite pa, da jih lahko uporabite za pranje črnih ali zelo temnih oblačil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!