V Splitu ta konec tedna rekordno število potnikov

Svet 07. Avg 202121:00 > 09. Avg 2021 10:26 0 komentarjev
Split
PROFIMEDIA

Trajekt in letališče v Splitu naj bi ta konec tedna postavila letošnji rekord po številu prevoženih potnikov – teh naj bi bilo več kot sto tisoč.

“Danes in jutri bo skozi trajektno pristanišče v Splitu potovalo približno 75 tisoč potnikov in približno 17 tisoč vozil, kar je rekordna številka za konec tedna v letošnjem letu,” je pojasnila Jelena Ivulić, koordinatorka za območje Splita iz ladjarskega podjetja Jadrolinija.

Kot je dodala, sta bila zaradi povečanega prometa v vozni park vključena še dva trajekta, ki potujeta na relaciji Split–Supetar na Braču. Ivulić je ob tem dodala, da so na vrhuncu turistične sezone zadovoljni s prometom, saj je ta dosegel 77 odstotkov prometa iz leta 2019, ko pandemije covida-19 še ni bilo.

Mate Melvan, vodja službe za sprejem in odpremo potnikov na splitskem letališču, pa je na drugi strani povedal, da bo 190 letal, ki bodo ta konec tedna prispela iz 24 držav, imelo približno 40 tisoč potnikov, kar je največ potnikov v enem vikendu letos.

“Prihod ameriških turistov z leti, ki vozijo na relaciji Split–Amsterdam trikrat na dan sedem dni v tednu, je opazen,” je pojasnil in dodal, da so imeli julija letos na splitskem letališču dvakrat več prometa kot v istem obdobju lani.

Dodal je še, da je letošnja turistična sezona, glede na epidemiološke razmere, odlična, poroča hrvaški N1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!