V Srbiji prijeli zloglasna brata: “Izsiljujemo pol Beograda, si razumel” (VIDEO)

Črna kronika 11. Nov 202312:34 1 komentar
Aretacija Ljubana in Miljana Vidovića
Foto: serbialive_beograd/Instagram

V beograjskem nakupovalnem središču se je v petek odvila skoraj filmska policijska akcija. Zamaskirani in oboroženi kriminalisti so vstopili v enega od lokalov in takoj ob tla pritisnili skupino moških, ki so jih nato vklenjene odpeljali na policijsko postajo. Posnetki akcije so se hitro razširili po družbenih omrežjih s tem pa tudi ugibanja, koga je policija prijela.

Kot je prvi poročal srbski portal Nova.rs, so policisti prijeli brata Ljubana in Miljana Vidovića, bolj znana kot brata Hofman, ter njune kolege. Gre za zloglasna brata, ki sta v zadnjem obdobju pozornost pritegnila zaradi posnetkov na družbenih omrežjih, v katerih grozita in se nasilno vedeta do ljudi.

Prav to je bil tudi razlog za njuno prijetje. Srbska policija je na Facebooku zapisala, da so dvojico prijeli zaradi sumov kaznivega dejanja nasilniškega vedenja, zlorabe in mučenja, ki so jih zasledili na družbenih omrežjih. Kot so še navedli, so bratoma odredili 48-urno pridržanje v priporu, ostale pa so po zaslišanju izpustili.

Brata Hofman obvladata borilne veščine. Ljuban je po poročanju srbskih medijev celo nekdanji evropski prvak v kikboksu. Konec oktobra sta skupaj s še nekaj moškimi hodila po lokalih bosanskega kraja Modriča in grozila zaposlenim. V enem od njih sta iskala lastnika, ki sta ga po številnih grožnjah natakarju, na koncu priklicali prek telefona. “Da ne bi slučajno kdo slabo govoril o našem prijatelju! Izsiljujemo pol Beograda, si razumel,” lahko slišimo Ljubana Vidovića na posnetku, ki je končal na Facebooku.

Kasneje je po spletu zakrožil drugi posnetek Miljana Vidovića, ki se spravlja nad nekega drugega natakarja. Ob glasnih grožnjah in kletvicah ga klofuta po obrazu, vleče za uho in enkrat celo sune v trebuh. Kje in kdaj je posnetek nastal, ni znano.

Dvojica ima za sabo tudi kriminalno preteklost. Kot piše N1 Sarajevo, so ju organi Republike Srbske zaradi ugrabitve moškega iz Bijeljine leta 2018 iskali štiri leta. Ljuban Vidović se je policiji predal septembra 2022 in priznal, da je skupaj z bratom moškega ugrabil zato, da bi tako izterjal dolg. Okrožno sodišče v Banja Luki ga je obsodilo na leto dni zapora, vendar je Ljuban zaporno kazen odplačal z dobrimi 9.000 evri kazni. Miljan Vidović pa se policiji zaradi ugrabitve ni predal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje