V streljanju na dveh šolah v Braziliji najmanj trije mrtvi

Svet 25. Nov 202221:41 0 komentarjev
brazilija, streljanje
Fotografija je simbolična. PROFIMEDIA

V Braziliji so v strelskem napadu na dveh osnovnih šolah umrle najmanj tri osebe, več pa jih je bilo ranjenih, so sporočile oblasti. Policija je storilca aretirala.

V streljanju na dveh šolah v brazilski zvezni državi Espirito Santo so bile danes ubite najmanj tri osebe, vključno z mladoletnim dekletom, še enajst pa je bilo ranjenih, so sporočile oblasti. Storilca, ki je na obeh šolah izvedel napad, je policija že aretirala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napadalec je v jutranjih urah v mestu Aracruz v zvezni državi Espirito Santo začel streljati na skupino učiteljev v prvi šoli, pri čemer je ubil dve ženski in ranil devet ljudi. Nato je odšel v drugo šolo, kjer je ubil mladostnico in ranil še dve osebi, je za radijsko mrežo CBN povedal župan mesta Luis Carlos Coutinho.

Strelca je policija že aretirala, guverner zvezne države Renato Casagrande pa je na Twitterju zapisal, da bodo nadaljevali s preiskavo motiva in kmalu posredovali dodatne informacije.

Na strelski napad se je že odzval novoizvoljeni brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva in ga označil za absurdno tragedijo. Družinam žrtev je izrazil sožalje, guvernerju pa je ponudil pomoč pri preiskavi zločina.

Streljanja na šolah so v Braziliji razmeroma redka, vendar se v zadnjih letih njihovo število povečuje. V najbolj smrtonosnem streljanju na šoli v Braziliji je leta 2011 umrlo 12 otrok, ko je moški začel streljati na svoji nekdanji osnovni šoli v predmestju Realengo v Riu de Janeiru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!