V streljanju v gejevskem klubu pet mrtvih

Svet 20. Nov 202212:19 1 komentar
Streljanje v Coloradu
Reuters

V nočnem klubu v mestu Colorado Springs v ameriški zvezni državi Kolorado so ponoči po krajevnem času odjeknili streli. Po podatkih policije je bilo v streljanju v nočnem lokalu za pripadnike skupnosti LGBTQ ubitih pet ljudi, 18 jih je bilo ranjenih. Ameriški predsednik Joe Biden je v odzivu poudaril, da v ZDA ne smejo biti strpni do sovraštva. Policija je napadalca že prijela.

Tiskovna predstavnica policije Pamela Castro je sporočila, da je policija obvestilo o streljanju v nočnem klubu Q prejela malo pred polnočjo po krajevnem času (malo pred 8. uro po srednjeevropskem). Policija je v zvezi z napadom v klubu prijela enega osumljenca. Preiskava dogodka še poteka, motiv za napad še ni znan.

Policija nima podatkov o tem, koliko ljudi je bilo v času napada v klubu. Ranjene so prepeljali v bližnje bolnišnice. Iz nočnega kluba so sporočili, da so ogorčeni zaradi brezčutnega napada na skupnost LGBTQ. Ob tem so se zahvalili “herojskim strankam”, ki so obvladale napadalca in končale napad.

“Američani ne morejo in ne smejo biti strpni do sovraštva,” je v odzivu na napad poudaril ameriški predsednik Joe Biden. “Kraji, ki naj bi bili varna zatočišča in prostori sprejemanja, nikoli ne bi smeli postati kraji nasilja. A se to vseeno prepogosto dogaja,” je opozoril. Ob tem se je v izjavi za medije v Beli hiši zavzel za izkoreninjenje neenakosti, ki vodijo v nasilje nad pripadniki skupnosti LGBTQI+.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje