V hudem newyorškem požaru umrlo vsaj 19 ljudi

Črna kronika 09. Jan 202222:21 > 22:40 0 komentarjev
Profimedia

Stanovanjsko stolpnico v newyorški četrti Bronx je okoli 11. ure po lokalnem času zajel požar, ki je bil usoden za najmanj 19 ljudi, od tega devet otrok. Še 63 je poškodovanih, od tega nekateri huje, so mestne oblasti sporočile na novinarski konferenci.

Požar v 19-nadstropni stolpnici je izbruhnil okoli 11. ure po lokalnem času, poročajo ameriški mediji. Najverjetneje se je začel v dvonadstropnem stanovanju (tako imenovanem dupleksu) v drugem in tretjem nadstropju, od koder se je zaradi odprtih vrat hitro razširil po hodnikih celotne stolpnice.

Stanovalci so ostali ujeti v stanovanjih, gasilci so jih reševali skozi okna, a za 19 ljudi, med njimi devet otrok, je bilo žal prepozno. Mestne oblasti so sporočile, da je še 63 ljudi poškodovanih, od tega so življenja 32 stanovalcev ogrožena. Glavni vzrok smrti in poškodb naj bi bila zadušitev zaradi vdihavanja dima.

Za zdaj naj ne bi bilo znakov, da je bil požar zaneten namenoma.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Najhujši požar v treh desetletjih

Gre za najhujši požar v zadnjih treh desetletjih, je na novinarski konferenci dejal župan mesta Eric Adams. Leta 1990 je požar v mestnem klubu terjal 87 življenj.

Guvernerka zvezne države New York Kathy Hochul je tvitnila, da je pretresena nad dogodkom. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!