V Trstu se bojijo izpada elektrike, župan pozval, naj ne uporabljajo dvigal

Slovenija 20. Jul 202219:43 0 komentarjev
Borut Živulović/BOBO

Zaradi obsežnih požarov na Krasu se v Trstu bojijo izpada električne energije. Župan mesta Roberto Dipiazza je tamkajšnje domačine zato pozval, naj ne uporabljajo dvigal.

Zaradi požara, ki divja na Krasu, so razmere še vedno napete tudi v Italiji. Župan Trsta Roberto Dipiazza je tamkajšnje prebivalce pozval, naj ne uporabljajo dvigal, saj obstaja velika možnost izpada električne energije zaradi požarov. Elektrika v Trst sicer zdaj prihaja iz Slovenije, kjer prav tako divja požar, je pojasnil in dodal, da bi lahko to vplivalo tudi na dobavo vode, ki naj bi jo v četrtek pripeljali s cisternami, poroča Primorski dnevnik.

V Italiji so že v torek odprli sprejemni center Gradina v Doberdobu, kamor prihajajo ljudje, ki so morali zaradi požara zapustiti domove. Že v torek so tja prišli prebivalci Sabličev, danes pa še ljudje iz Jamelj, kjer naj bi dopoldne po nekaterih navedbah že začele goreti tudi nekatere hiše, poroča Primorski dnevnik.

Potem ko je požar zgodaj popoldne ponovno vzplamtel ob cesti Miren-Lokvica, so alarm sprožili tudi na italijanski strani meje, iz Benetk pa sta prileteli dve letali za gašenje požarov, ki gasita požarišče, poroča Primorski dnevnik. V Tržiču je od dopoldne zaradi onesnaženega zraka treba na prostem nositi maske tipa FFP2, zgodaj popoldne pa je goriški prefekt Raffaele Ricciardi tudi županom občin Doberdob, Sovodnje in Zagraj priporočil, naj sprejmejo uredbo o nošenju tovrstnih zaščitnih mask. Ljudem sicer svetujejo tudi, naj zaradi dima ne zapuščajo domov in naj zapirajo okna.

Avtocesta med Trstom in Benetkami na delu med Vilešem in Sesljanom ostaja zaprta, prav tako železniška proga. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa so zato iz Trsta organizirali prevoz po morju do Gradeža.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!