Policija: Razmere za gašenje so izredno zahtevne (VIDEO)

Slovenija 20. Jul 202216:01 > 22:22 0 komentarjev
Požar helikopter
N1

Požar na Krasu se je popoldne z italijanske razširil na slovensko stran. V štirih vaseh so se oglasile sirene za alarm, prebivalci pa so morali od tam oditi. Razmere so bile kritične, saj se je požar hitro širil tudi proti drugim krajem. Slovenska policija, ki je prav tako s helikopterji pomagala pri gašenju požara, je razmere opisala kot izredno zahtevne.

Obsežen požar, ki na Krasu divja tako na slovenski kot italijanski strani, se je v sredo nevarno približal naseljem. Že dopoldne se je na italijanski strani ogenj približal vasi Jamlje, v kateri je zagorelo tudi nekaj stanovanjskih hiš. Prebivalce so pred tem evakuirali in nastanili v bližino Doberdoba. Požar, ki se je čez mejo razširil okoli 13. ure, pa ogroža tudi vasi na slovenski strani. Prebivalci so morali zapustiti vasi Sela na Krasu, Korita, Hudi Log, Brestovica pri Komnu in Klariči.

Prebivalci štirih vasi, ki jih ogroža požar (Sela na Krasu, Hudi Log, Korita na Krasu in Nova vas), so se zatekli na prireditveni prostor v Opatjem selu, piše STA.

Da so razmere v kraških vaseh kritične, zgovorno priča posnetek Slovenske vojske, ki ga je njihov pripadnik posnel v eni od vasi. “Razmere pri gašenju požara na Krasu so izredno zahtevne. Delo dodatno otežuje slaba vidljivost zaradi dima,” so zapisali policisti, ki so s svojim helikopterjem prav tako pomagali pri gašenju.

Vojska je pri gašenju pomagala s helikopterji in tovornim letalom Pilatus. Pri gašenju pa je pomagala tudi policija, ki je na razpolago dala več helikopterjev. Poleg gašenja z vrečami policijski helikopterji omogočajo tudi pregled območja s termovizijsko kamero.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!